Somogyi Szilárddal készült minapi interjúnkban az SaS parlamenti képviselője a hátrányos helyzetű magyar diákok számára létrehozandó alapítványáról is beszélt. Az alapítvány célja felvállalni, hogy egzisztenciális okok miatt is megérje magyar iskolába járatni a gyermeket. Somogyi Szilárd akkor hozzászólásában jelezte, három héten belül jut el oda, hogy felkérhesse az olvasókat, tegyenek javaslatokat olyan jó nevű, korrekt emberekre, akik majd helyet foglalhatnak az alapítvány kuratóriumában.

Igéretünkhöz híven ezzel kapcsolatos felhívását tesszük most mi is közzé.

Alig egy hónapja jelentettem be itt, hogy létre szeretnék hozni egy alapítványt, amelynek elsődleges célja a szlovákiai magyar iskolákba járó gyerekek iskoláztatási költségeinek átvállalása. Azt, hogy miért éppen ezt tartom fontosnak, a jelzett interjúban elmondtam, most nem akarnám újra részletezni.

Az alapítvány előkészítése azóta sokat haladt előre. Az igazgatótanácsnak öt tagja lesz. Ez az öt ember dönt majd arról, hogy ki kaphat az alapítványtól segítséget. Én az igazgatótanács munkájában nem akarnék részt venni, azt hiszem, hogy ez így van rendjén, így nem érheti szó a ház elejét.

Viszont Önöktől kérnék javaslatot olyan emberekre, akiket felkérhetnék, hogy az alapítvány igazgatótanácsában részt vegyenek. Olyan emberekre van szükség, akik szűkebb vagy tágabb lakóhelyükön jó hírnévnek örvendenek és Ön meg van róla győződve, hogy korrekt emberekről van szó. Életkori, foglalkozásbeli megkötés nincs és mindegy, hogy férfi vagy nő az illető. A javasoltakkal felveszem a kapcsolatot és egyeztetem a részleteket. Egyet szeretnék csak kérni: Ha lehet, ne javasoljanak politikust. Szeretném, ha az alapítvány politikamentesen működne, biztos vagyok benne, hogy így könnyebben tudunk majd adományokat, segítséget gyűjteni. Az igazgatótanácsi tagoknak nem jár semmilyen fizetség a munkájukért, ezt is előre el szeretném mondani. Annyi befolyást azért meghagytam magamnak, hogy nevet választhassak az alapítványnak, s szeretném, ha Gondviselés Alapítványként kezdené és folytatná a munkáját.

 hirdetes_810x300  

Megkérem tehát Önöket, hogy ha ismernek a környezetükben olyan egyént, akit alkalmasnak találnak arra, hogy megfontoltan tudjon döntést hozni arról, melyik családnak adható támogatás iskola költségek megtérítésére, akkor szíveskedjenek javaslatukat elküldeni nekem az [email protected] mailcímre, lehetőségük szerint március 1-ig. Ha minden jól megy, még márciusban aláírhatjuk az Alapító Okiratot, nagyon jó lenne, ha úgy jönne ki a lépés, hogy ezt már március 15-én megtehetnénk.

Javaslataikat előre is köszönöm,

Üdvözlettel,

Somogyi Szilárd

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!