Nyitókép: Körkép.sk

 

A nyár Losoncon nemcsak a régiségbörzék megújulását hozta magával, hanem júniustól az ugyanolyan népszerűségnek örvendő kisállattenyésztők börzéjét is. A rendezvénynek, a pandémiás intézkedések betartásával minden hónap első vasárnapján a losonci Vásárcsarnok mögötti nyitott piactér ad helyet.

 

 

A tenyésztőknek asztalok állnak a rendelkezésére, de nem jelent gondot az sem, ha valaki pótkocsival érkezik, mert egyelőre elegendő hely áll a rendelkezésre. Nem gond a megvásárolt állatok elszállítása sem, hiszen a piactér közelében elegendő parkolóhely áll az érdeklődők rendelkezésére, melyek használata vasárnap ingyenes. A belépés a látogatóknak és vásárlóknak ingyenes, az árusoknak a lefoglalt terület nagyságától függően kell majdnem szimbolikus helyfoglalási díjat fizetni.

 hirdetes_300x300  

 

 

A város rendelkezései értelmében a börzére hozott állatoknak egészségesnek kell lenniük. A Losonci és Poltári járáson kívül érkezőknek igazolniuk kell, hogy állataik nem fertőzött, zárt területről származnak. A galambok, vízi szárnyasok, nyulaknak is oltással kell rendelkezniük a fertőző betegségekkel szemben.

 

 

A börze ideje alatt helyben szolgálatot teljesít egy állatorvos is, aki szükség esetén tud tanácsot adni vagy segítséget nyújtani.

 

 

A teljesség igénye nélkül a vásárlóhatóak itt csibék, csirkék, kisebb számban tyúkok és kakasok, rendszeresen árulnak itt kacsákat és libákat is.

 

 

Mellettük a legnagyobb népszerűsége talán a galamboknak van. Ez azt sejteti, hogy nem is kevesen foglalkoznak a tenyésztésükkel. Gazdáik főleg kiállításokon versenyeztetik kedves madaraikat.

 

 

Nem hiányoznak az exotikus madarak, főleg a kisebb-nagyobb papagájok sem, a legnagyobb állatokat a nyulak képviselik.

 

 

Puntigán József

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!