Nyitókép: ZamJam Facebook-oldala

 

Zamárdi mindenkit vár!

 

Immár második alkalommal lesz ZamJam fesztivál Zamárdiban. A programsorozat július 27-én kezdődik és 20 helyszínen közel 100 programmal várja a látogatókat.

 

A panorámás, vízparti MOL színpadon élő legendák adnak majd koncertet generációk legnagyobb slágereivel. Köztük az Earth Wind & Fire Experience, Demjén Ferenc, Fenyő Miklós és Szikora Róbert, a Csík Zenekar Presser Gáborral és Karácsony Jánossal, a Budapest Bar és Bródy János.

 hirdetes_300x300  

 

 

Három napon át városszerte koncertek, irodalmi programok, kiállítások láthatók és hallhatók. Lesznek ingyenes jazzkoncertek, Aranyakkord és Járai Márk a kilátónál, a Besúgó című sorozatot a szereplőkkel együtt bemutató házibuli, Wannabe és Get Funky party, irodalmi beszélgetések, kertmozi, gitárosok a parton, de még Zámbó Jimmyt is megidézik Zamárdi szabadstrandján, a MOL Nagyon Balaton butikfesztiválja keretében, ahol a Balaton legjobbjait felvonultató gasztronómiai kínálat is várja a ZamJam vendégeit.

 

Pillanatkép az első ZamJam fesztiválról.

 

A sokszínű kulturális kínálat mellett idén elindul a Staropramen Gasztrosétány, amely keretében a Balatoni Kör a régió legjobb éttermei közül vonultat fel jó néhányat. A programok nagy része ingyenesen látogatható, a legnagyobb koncertekre pedig kedvezményes áron kaphatók jegyek.

 

 

Koncertek a Kilátónál

 

Sokan nem is tudják, hogy Zamárdiban nem csak a vízparton csodás a kilátás. Zamárdi kőhegyi kilátójából kelettől nyugatig élvezhetjük a Balaton legszebb panorámáját. A kilátó tövében, a MOL kilátókoncertek keretében belépő nélkül hallgathatjuk a Kiss Tibi vezette Aranyakkord koncertjét, Járai Márk pedig Cseh Tamás dalaival érkezik.

 

ZamJam After

 

A fesztivál fő helyszínén a nagykoncertek után éjszaka is folytatódik a Balaton-parti buli: az első napon Jazzkovács lép színpadra, pénteken a Wannabe csapata érkezik, szombaton pedig a GetFunky program keretében Suri Imre áll a lemezjátszók mögé.

 

ZamJam Jazz

 

A fesztivál hangulatának elengedhetetlen kelléke a jazz a Balaton partján. A Budapest Jazz Club szervezésében érkezik majd Hajdú Klára & Szakonyi Milán Duója, a Nagy Noémi Quartet és a Nagy János Yancha Trio feat. Gereben Zita, az Elsa Valle & The Bakary Trio, valamint a Révész Richárd Latin Quartet feat. Yulaysi Miranda. Ugyanezen a színpadon, tihanyi panorámával a háttérben koncertezik a MüPa Jazz Showcase idei ZamJam különdíjasa, az Ineffable.

 

Fergeteges hangulat a ZamJam fesztiválon (képriport)

 

Balatoni kertmozi feeling

 

A Zamárdi Kertmoziban július 27-én, csütörtökön a kultikus balatoni filmet, a Pogány Madonnát vetítik, amelyet a látogatók ingyenesen tekinthetnek meg. A vetítés előtt Kadarkai Endre beszélget Frenreisz Károllyal a filmről.

 

 

Sport és gyerekprogramok

 

Idén is lesz a II. ZamJam kispályás labdarúgó kupa, olyan csapatok részvételével, mint a Magyar Újságíró Válogatott, Zamárdi Öregfiúk Válogatott, Magyar Öregfiúk Liga Válogatott, Művész Válogatott, Magyar Borász Válogatott és a Parlament Válogatott. Szombaton a legkisebbeket a Budavári Palotanegyed várja izgalmas múzeumpedagógiai kézműves programmal a Panoráma színpadnál.

 

 

Egész Zamárdi velünk van!

 

Városszerte, a helyi vállalkozásokkal karöltve változatos kiegészítő programokkal várják az idelátogatókat. Pozsonyi Zsuzsi „KitchenCoach” főzős workshoppal, a Pach Fenegyerek Pálinka cefrézési és pálinkafőzési bemutatóval, vasárnap pedig a Patkó Piac kis- és őstermelői piaca várja a kézműves termékek iránt érdeklődő közönséget.

 

 

További részletek és a belépőjegyekkel kapcsolatos információk: ITT.

 

Sajtóhír/Körkép.sk/Laky Erzsébet

Képek: ZamJam

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!