Nyitókép: nsotv

 

Fennállása egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb csalódást keltő, szégyenszámba menő vereségét szenvedte el a Ferencváros labdarúgócsapata a feröeri bajnok, a KÍ ellen. Több millió eurós bevételtől esve el, nem beszélve arról az óriási presztízsveszteségről, amit elszenvedett.

 

A sima három gólos vereség után a zöld-fehér játékosok meg sem álltak nyilatkozni a sajtónak, az egyik feröeri hős, René Joensen viszont igen.

 

 hirdetes_810x300  

A srác elmondta, hogy villanyszerelőként 8 és 16 óra között dolgozik, utána megy minden nap edzésre, mely délután 5 és este 8 óra között zajlik. Ezt követően még egy kis edzéterem, és siet haza a családjához. A csapatból 6-7 játékos is ugyanannál a feröeri vállalatnál dolgozik, Profi státuszban ugyanis csak a csapat idegenlégiósai vannak.

 

Ennek ellenére mindkét mérkőzésen jobb teljesítményt nyújtottak a Fradinál és megérdemelten jutottak tovább a Bajnokok Ligája következpő selejtező körébe, ahol a svéd bajnokság első helyezettje várja majd őket. A Fradi pedig egy ír ellenféllel szemben vigasztalódhat a harmadik számú kupasorozatban.

 

A Fradi részéről nemcsak zsoldosokkal teli, szív nélkül játszó csapat viselkedése volt botrányos, hanem a vezetőedző, Sztanyiszlav Csercseszov flegma válaszai is a lefújást követően. Az M4 Sport riporterének kérdéseinél meg sem várta, amíg a tolmács lefordítja a kérdést, mély tiszteletlenséget tanúsítva a képernyők előtt ülő százezrekkel szemben. Foghegyről tőmondatokban válaszolt olyanokat, hogy nem érti, miért kellene lemondania, meg hogy másnap reggel edzés van, és hasonló közhelyek.

 

 

Nos, az edzés elkezdődött, de már nem Csercseszovval, akit Kubatov Gábor klubelnök még az este folyamán kirúgott. Mindenesetre a stábban is jópár embernek el kellene gondolkodnia magán, a vezetésnek pedig megszabadulnia az alkalmatlan emberektől. Megengedhetetlen ugyanis, amikor a Fradi előre nyilatkozik a közösségi médiában arró, hogy ki lesza következő ellenfele, mert a feröeriekkel szemben mindenképpen továbbjut. A vendégek edzője erre csak annyit mondott, hogy talán érdemes lenne előbb lejátszani a meccset, mielőtt nyilatkozunk.

 

A Fradi-tábor mindenesetre már a mérkőzés alatt rázendített a Ruszkik, haza! illetve az Auf wiedersehen-re Csercseszov felé.

 

Borzalmasan játszott, otthon kapott ki és esett ki a Bajnokok Ligájából a Fradi

 

A szimpatikus feröerieket pedig megtapsolták. Joensen el is mondta, hogy csodás érzés volt ez számukra, hiszen a városukban alig 5 ezren laknak, tegnap pedig közel teltház volt, ami 20 ezer nézőt jelent. „Csak ebbe a stadionba négyszer annyi ember fér el, mint amennyien lakunk a városunkban.”

 

Az egész nyilatkozat itt megtekinthető.

 

 

Egyelőre nem tudni, ki lesz Csercseszov utódja, ki kap esélyt arra, hogy legalább az Európa Konferencia-Liga csoportkörébe vezette a Ferencvárost.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.