A rendőrség a nyáron még azt a határozatot hozta, hogy Vladimír Mečiar exkormányfő ellen nem indíthat büntetőeljárást hatalommal való visszaélés miatt az amnesztiák ügyében, mert az eset már elévült. A döntést most felülbírálták és eltörölték.

 

A hírről először a Denník N szlovák napilap számolt be. A Főügyészség semmissé tette a rendőrség döntését, mert szerinte az illetékes nyomozó határozata „korai” volt és nem vette figyelembe Ondrej Dostál ellenzéki képviselő jelentését, amely arra gyanúra mutatott rá, miszerint Mečiar az amnesztiákkal olyan bűncselekményt követett el, amelyek közvetlenül érintették őt.

 

Nem indul eljárás Mečiar ellen az amnesztiák ügyében – elévült az ügy

 

 hirdetes_300x300  

Dostál beadványában hangsúlyozta, hogy az Alkotmánybíróság idén nem csak az amnesztiákat törölte, de kijelentette, hogy az ezekkel kapcsolatos törvénysértések elévülési idejébe az elmúlt közel 20 év nem számolódik bele.

 

Most a főügyészhelyettes, Peter Šufliarsky a rendőrséget felülbíráló határozatot levélben megküldte Dostálnak aki, „Szívélyes üdvözlettel az Elektrába“ kiírással közzé tette a facebookon is.

 

 

DennikN.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!