„Civilizált európai eszköznek” nevezte Peter Kažimír (Smer) pénzügyminiszter a tárcája által kidolgozott, a biztosítások megadóztatásáról szóló törvényjavaslatot. A javaslat szerint 2-8 százalékkal emelkedne minden biztosítás fajta (kivételt csak a nyugdíjbiztosítás és a kisgyermekekre kötött biztosítás képez).

 

A tárcavezető erről a TA3 V politike című műsorában beszélt. Elmondta, a minisztérium hajlandó egyeztetni a törvény konkrét tartalmáról az érintett biztosítótársaságokkal. Kijelentette azonban, hogy már áprilisban szeretné elfogadtatni a javaslatot a parlamenttel.

 

„Készül a biztosítási adó. Ez egy civilizált európai eszköz, amit a tagállamok többségében már bevezettek. Az ebből származó bevételeket a kiegyensúlyozott gazdálkodás biztosítására fordítjuk”

 

A pénzügyminiszter azzal érvel, hogy biztosítótársaságok nyeresége indokolja a lépést.

 hirdetes_300x300  

 

„Nem kell, hogy ez hatással legyen a biztosítások árára” fogalmazott. Hozzátette, hogy a biztosítóknak versenyeznie kell a kliensekért – ezzel arra céloz, hogy ez majd megakadályozza a díjak emelkedését, vagyis, hogy a plusz költséget a társaságok a klienseikre terheljék.

 

Kažimír és a kormány hasonlóan érvelt a nem életbiztosításokra kivetett 8 százalékos különadó kivetésekor. Úgy vélték, ennek költsége „nem feltétlenül épül be” az árakba. A valóságban azonban a biztosítások díjai jelentősen megemelkedtek, tipikusan az autóbiztosítások esetében.

 

Arról, hogy mely biztosítás mennyivel emelkedhet, alábbi cikkünkben olvashat.

 

Ősztől az összes biztosítás ára emelkedhet, beleértve a ház- és betegbiztosítást is

 

Körkép.sk

Nyitókép: hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!