Tomáš Drucker belügyminiszter ma Igor Matovič vádaskodásaira reagálva bejelentette, hogy a felesége, Lucia befejezi a vállalkozói tevékenységét.

 

Tomáš Drucker belügyminiszter felesége befejezi az összes vállalkozói aktivitását. Mindezt Drucker a szerdai kormányülés után jelentette be. A belügyminiszter ezzel a kijelentéssel reagált az OĽaNO vezérének, Igor Matovičnak azon vádaskodásaira, miszerint a felesége vitás módon jutott telkekhez Nagyszombat mellett.

 

Lucia Druckerová nem sokkal a 2016-os választások, s férjének egészségügyi miniszterré való kinevezése után regisztráltatta a Logaro elnevezésű vállalatát. A cégnek 2016-ban 0,5, tehát fél alkalmazottja volt. Egy évvel később egy kicsit beerősítettek a személyzet terén, így lett 1,5, azaz másfél alkalmazottjuk.

 

 hirdetes_810x300  

A vállalat nem rendelkezett sem saját helyiségekkel, de még saját székhellyel sem. Mindezeket bérelte. A cég székhelye egy olyan „virtuális irodában” volt, melynek a címén Drucker feleségének vállalatán kívül még több ezer más vállalat is székelt. Éppen Drucker feleségének a cége volt az, amelyik a férj kormányra lépése után 650 ezer eurós vagyont kapott.

 

Drucker ma bejelentette, hogy a családi vállalkozói tevékenységük megszüntetésével szeretné megakadályozni azt, hogy a személye körül jogtalan pletykák keljenek szárnyra. „Egyáltalán nem kellemes, ha az embert minden pillanatban megkérdőjelezik mindenféle kitalációkkal és koholt vádakkal. Az ilyesmiből az embernek nehéz kimásznia és megvédeni magát“ – mondta

 

A belügyminiszter elmondása szerint a feleségével már megbeszélték a dolgokat, és ő beleegyezett. A vállalkozások teljes beszüntetése maximum három hónapot vehet igénybe.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: zenskyweb.sk

 

Matovič szerint Drucker hazudik és átveri az embereket a telekbizniszével kapcsolatban

 

Drucker: Elfogadom Matovič ajánlatát

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!