A nyári időszakban, valamint a fő turistaszezonban megerősítik a rendőrjárőröket Pozsony utcáin, valamint a főváros központjában.

 

Az intézkedésekről Denisa Saková belügyminiszter tájékoztatott azután, miután hétfőn Ivo Nesrovnal főpolgármesterrel, valamint a rendőrségi képviselettel a főváros utcáinak biztonságáról tárgyalt. A találkozóval arra a május 26-i incidensre reagáltak, melynek során egy 36 éves Fülöp-szigeteki férfi életét vesztette.

 

Saková a sajtótájékoztatón ismételten elítélte az agresszív tettet, majd részvétet kívánt az áldozat hozzátartozóinak. Saková mindemellett a rendőrségnek a közbelépésnél tanúsított hozzáállását is kimelte. „Helyesen és gyorsan cselekedtek nemcsak akkor, amikor segítséget nyújtottak a megtámadott félnek, de annak a férfinek a feltartóztatásában is, aki ezt a gusztustalan tettet elkövette” – mondta Saková. Az elfogadott rendelkezésektől azt várja, hogy megerősíti a lakosok és a turisták biztonságérzetét a fővárosban.

 

 hirdetes_300x300  

Faragó Csaba pozsonyi kerületi rendőrfőkapitány arról informált, hogy a főváros utcáin megemelik a gyalogos és motoros járőröket. Elmondása szerint a városközpontban olyan rendőrök is szolgálatot fognak tenni, akiket a mindennapokban nem látunk, például lovas rendőrök, vagy rendőrök szolgálati kutyákkal.

 

Pozsony főpolgármestere, Ivo Nesrovnal kiemelte, hogy Pozsonynak továbbra is biztonságos és toleráns városnak kell maradnia. „Nem engedhetjük meg, hogy a város lakói, vagy a városba látogató turisták azért féljenek kimenni az utcákra, mert valaki veszélyezteti a tolerancia szellemét, amin ennek a városnak az alapja áll” – jelentette ki Nesrovnal.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Nový Čas

 

A bíró fogságba helyezte a Fülöp-szigeteki férfi dunaszerdahelyi támadóját

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!