Június 9-én, szombaton 13.00 órakor kerül sor a pozsonyi Szent László-templomban az elhunyt Henry Acorda búcsúztatására. A Szent László-templom az a hely, ahova Henry az angolul beszélő hívekkel együtt szentmisére járt. A búcsúztatás után Henry koporsóját hazaszállítják a Fülöp-szigetekre – informálta a TASR-t a Szlovák Püspöki Konferencia.

 

A búcsúztatási szertartás celebrálására Stanislav Zvolenský érsek Benjamín Kosnáč atyát kérte fel, aki az angolul beszélő katolikus hívekről gondoskodik Pozsonyban.

 

Zvolenský az elhunyt Henry Acorda rokonainak őszinte részvétet nyilvánított. „Nagyon megérintett ezeknek az embereknek a bánata, valamint az az őszinte vallás, amit a beszélgetésünk során vallottak meg“ – mondta a pozsonyi érsek.

 

 hirdetes_300x300  

Az érsek elmondása szerint alázatos, csendes, szeretetreméltó keresztényekről van szó, akik fájdalommal viselik ezt a tragédiát, de nincs bennük sem utálat, sem bosszúvágy.

 

Megköszöntem nekik a fiuk és a testvérük tanúságtételét, amikor megvédte a zaklatásnak kitett nőket az erőszakoskodótól. Szégyenérzettel kértem meg őket arra, hogy bocsássanak meg azért, ami Henryvel történt a városunkban“ – mondta Zvolenský.

 

„Henry halála legyen mindegyikünk számára egy komoly figyelmeztetés arra nézve, hogy a tiszteletlenség mára már a kapcsolatainkba is bekúszott, hogy az arrogancia bármilyen áron érvényesíti az akaratát, és Henry halála figyelmeztessen arra is, hogy az idegenekkel szembeni vendégszeretetünk alaposan lecsökkent. Kérem a hívőket, hogy imádkozzanak az elhunytért és a rokonaiért“ – tette hozzá Zvolenský.

 

A fülöp-szigeteki Henry Acorda azután vesztette életét, hogy május 26-án kora reggel a 28 éves dunaszerdahelyi Juraj Hossu brutálisan megverte őt Pozsonyban. Hossu jelenleg börtönben van, amennyiben elítélik, akár 12 évnyi letöltendő büntetést is kaphat.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: Sme

 

A szlovák kormánygép viszi haza Henry Acord holttestét

 

A meggyilkolt Henry filippínói barátja: A rasszizmus legrosszabb fajtáját Szlovákiában éltem át

 

Megszólaltak a pozsonyi tragikus verés szemtanúi. Új részletek kerültek napvilágra

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!