Független színekben induló, transzparens jelölteket támogat a novemberi önkormányzati választások előtt a Slušné Slovensko.

 

Ahogy azt képviselői, Juraj Šeliga és Karolina Farská a Körkép.sk és a Köz-Ért pt. Által szervezett gútai fórumon is elmondták, céljuk, hogy az országos szinten túl az önkormányzati szinteken is erősítsék a tisztességes, átlátható politizálásban érdekelt jelölteket.

 

Gútán tartottak fórumot Marek Vagovič és a Slušné Slovensko képviselői – Képek, videó

 

 hirdetes_300x300  

Hétfői pozsonyi sajtótájékoztatójukon három megyei jogú város, Pozsony, Nyitra és Zsolna polgármester-jelöltje is bemutatkozott, vállalva a kezdeményezés által megfogalmazott elvárásokat. Ezek közé tartozik többek között a helyi költségvetések felhasználásának átlátható, transzparens volta, a közbeszerzések tisztességes lebonyolítása, a helyi választókkal való rendszeres, legalább kéthavonta szervezett lakossági fórumok, az önkormányzati lakások kiutalásána átláthtó szabályrendszere, az óvodákba való elhelyezés szabályainak betartása, a szeparált hulladékgyűjtés támogatása, stb.

 

A polgármester-jelöltek számára megfogalmazott vállalások. Kép: DenníkN

 

Juraj Šeliga, a Tisztességes Szlovákiáért egyik vezetője szerint továbbra is megmaradnak polgári kezdeményezésként. Ugyanakkor tudatosították, hogy az országot csak úgy lehet megváltoztatni, ha a tisztességes emberek beszállnak a politikában.

 

Šeligáék a Körkép.sk-nak elmondták, hogy Dél-Szlovákiában is szeretnék megvetni a lábukat. A gútaihoz hasonló forumon legközelebb előreláthatóan augusztusban, Komáromban lesznek láthatóak, ismét a Körkép.sk szervezésében.

 

A gútai fórum felvétele:

 


Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!