Frissítve: 21.20 A 105. Tour de France-on július 7. – 29. között 21 szakasz és 3329 kilométer vár a versenyzőkre. Peter Sagan idén megszerezheti hatodik zöld trikóját, mellyel megelőzheti a legendás Erik Zabelt.

 

Sagan célja is az, hogy a tavalyi eltilták után idén újra magára ölthesse a zöld trikót és ha lehetséges, emellett szakaszgyőzelmet is arasson.

 

A szlovák kerekes sokoldalú versenyző, így a legnehezebb hegyi szakaszokat leszámítva jó eredményt érhet el bármelyik szakaszon. Leginkább az enyhén dombos útvonal fekszik neki, de sprintbehutóknál és egyenesen is nagyon erős.

 

 hirdetes_300x300  
Az idei Tour útvonala.

 

A mai első szakasz szinte végig az Atlanti-óceán partját követi. Főleg egyenes részek jellemzik, de az erős szél szétszabdalhatja a pelotont. Sprintbefutóról lévén szó Peter Sagan is az esélyesek között van. Amennyiben megnyerné, sárga mezbe öltözhet.

 

A 105. évfolyam újdonsága, hogy az első kilenc szakaszon a dobogó három fokára beérő versenyzők bónusz másodperceket kapnak. Az első három, a harmadik pedig egy másodpercet.

 

A mai befutó 15.50 körül várható, így a foci szerelmesei sem maradnak le a 16.00 órakor kezdődő Anglia-Svédország vb-meccsről.

 

Sagan az első szakaszon másodikként ért célba.

 

A Körkép.sk több évben is már a helyszínről jelentkezett, ezzel kapcsolatos cikkeink megtalálhatók a Körképen, pl. itt:

 

Jobb, mint a Forma-1

 

…vagy itt:

 

Tourminátor

Körkép.sk/DenníkN

Nyitókép: epa.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!