Robert Kaliňák ex-belügyminiszter azt állítja, hogy a Denník N újságírónője – aki tanúk segítségével részletesen megírta a vietnami vállalkozó elrablásának ügyét – nemcsak egy állami intézmény, hanem az ő személye ellen is támadást intézett. Kaliňák annyira megvan győződve a saját maga igazáról, hogy hazugságvizsgálatnak is képes lenne alávetni magát.

 

Kaliňák mindezt egy videós üzenetben tudatta a közösségi hálón.

 

„Se én, se más a kollégáim közül nem vett részt aktívan vagy szándékosan a vietnami vállalkozó elrablásában“

 

– védekezett a volt belügyminiszter a videóban.

 hirdetes_300x300  

 

Kaliňák azt állítja, hogy a cikkben szereplő információk „könnyen megcáfolhatóak“. Elmondása szerint semmilyen plusz autónak nem szorítottak helyet a konvojban – a tanúk elmondása szerint ebben a plusz autóban vitték az elrabolt Trinh-t –, amely a Bôrik hotelből a reptér felé tartott volna. Kaliňák továbbá azt is hozzátette, hogy a belügyminisztérium protokollfőnöke, Radovan Čulák nem szervezte meg semmilyen „összevert és bedrogozott” férfi áthelyezését az autóból a kormánygépbe.

 

Az ex-miniszter minden elérhető eszközzel védekezni szeretne, „beleértve a hazugságvizsgálatot is, hiszen ebben az esetben már nem rólam, hanem Szlovákia jó híréről van szó”.

 

Článok o tom, že sme sa mali vedome podieľať na únose občana Vietnamu, je jedna veľká obludná lož.

Denník N bezprecedentne zaútočil na ministerstvo vnútra i na mňa osobne. Článok o tom, že sme sa mali vedome podieľať na únose občana Vietnamu, je jedna veľká obludná lož. Som pripravený absolvovať aj test na detektore lži, lebo tu už zďaleka nejde len o moju osobu, ale hlavne o dobré meno Slovenska v zahraničí.

Gepostet von Robert Kaliňák am Freitag, 3. August 2018

 

Facebook/Teraz.sk

Nyitókép: TASR

 

További cikkek a témában:

Kitört a botrány: Az elrabolt vietnamit megverve és elkábítva vitték fel a kormánygépre

 

Itt az újabb kormányválság? Felkavarták az állóvizet az elrabolt vietnami esetéről nyilatkozó rendőrök

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!