A Szlovák Titkosszolgálat (SIS) kedden nyilatkozatot tett közzé azzal a szlovák származású radikális iszlamistával kapcsolatban, akit múlt héten vettek őrizetbe a cseh hatóságok.

 

A szlovák állampolgárt azzal gyanúsítják, hogy terrorcselekményre készült, amit házilag előállított robbanószerkezetekkel készült végrehajtani. Az eset komolyságára és a megnövekedett érdeklődésre való tekintettel az SIS kivételt tett, és nyilatkozott az ügyben.

 

„A terrorellenes harc, illetve az extrémizmus terjesztése elleni küzdelem nevében folytatott hírszerző tevékenység során az SIS azonosította az őrizetbe vett személy veszélyes magatartását és vallási radikalizálódását. A megszerzett információkat az SIS a hírszerzések nemzetközi együttműködése keretében is megosztotta”

 

– nyilatkozta kedden a TASR hírügynökségnek Branislav Zvara, az SIS szóvivője.

 hirdetes_300x300  

 

Elmondása szerint az SIS az üggyel összefüggésben biztosítja a nyilvánosságot afelől, hogy továbbra is ellátja a feladatait a terrorellenes harc területén, hiszen mindez jelenleg kulcsfontosságúnak számít a Szlovák Köztársaság és állampolgárainak védelme szempontjából.

 

A szlovák származású radikális iszlamistánál a házkutatás során pokolgép készítéséről szóló leírást és vegyi anyagokat találtak. A rendőrség azzal gyanúsítja, hogy terrorcselekményre készült, amit házilag előállított robbanószerkezetekkel készült végrehajtani.

 

Dominik K. három évvel ezelőtt tért át a muzulmán hitre és vált iszlám fanatikussá. Az Abdul Rahman néven tevékenykedő férfi az első olyan iszlám fanatikus Csehországban, akit terrorcselekmény előkészítésével vádolt meg a rendőrség.

 

Teraz.sk

Nyitókép: Facebook

 

Terrortámadásra készülő szlovák származású iszlamistát fogtak el Csehországban

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!