František Imrecze, az adóhivatalok és vámhivatalok központjául működő Pénzügyi Főigazgatóság vezetője ma bejelentette lemond tisztségéről.

 

„A Pénzügyi Főigazgatóságot folyamatosan politikai harcokba vonják be. Hiszem, hogy elmondásommal az alkalmazottak nyugodtabban végezhetik a munkájukat. Spontán módon döntöttem így a mai tárgyalást követően.”

 

idézte indoklását a SME napilap, amely hangsúlyozta, hogy Imrecze a pénzügyminiszteri poszt lehetőségét nem zárta ki. Elvileg ő lehetne Peter Kažimír (Smer) utódja a tárca élén, amennyiben Kažimír távozna posztjáról vagy az államfőjelölti, vagy a Nemzeti Bank elnöki pozícióját vállalva. Imrecze október 1-jével távozik hivatalosan.

 

Imrecze közvetlenül azután jelentette be lemondását, hogy ma a parlament költségvetési és pénzügyi bizottsága előtt magyarázkodhatott az Európai Csalásellenes Hivatal által feltárt, Szlovákiában 302 millió eurós vámilleték-csalás miatt. Bár Imrecze tagadja, könnyen meglehet, hogy Szlovákiának ki kell fizetnie ezt az összeget az EU-nak (a harmadik országokból érkező áru vámjának háromnegyede az EU-t illeti, a botrányban érintett ázsiai ruhatermékek után be nem fizetett vámok összértéke 302 millió euró).

 hirdetes_300x300  

 

Háromszázmillió eurós ruhabiznisz – “Ekkora csalást nem lehet a felsővezetők tudta nélkül véghezvinni”

 

Sme.sk

Nyitókép: Aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!