A rendőrség évekig egy helyben topogott, néhány nappal Ján Kuciakék feltételezett gyilkosainak elfogása után azonban a rendőrségi kommandónak sikerült elfognia két személyt Marek Rakovský meggyilkolásával kapcsolatban – írja a Hospodárske Noviny szlovák gazdasági napilap internetes kiadásában.

 

Pár nappal a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatos gútai razzia után a NAKA Nagykürtösön csapott le. Ezúttal a fiatal jogász és garamszentkereszti városi képviselő, Marek Rakovský meggyilkolása szolgáltatta az okot. A fiatal jogász még 2013-ban robbant fel a saját autójában, amire egy robbanószerkezetet telepítettek. A gyilkossággal Peter P.-t vádolták.

 

Marek Rakovský egy uniós forrásokkal kapcsolatos csalásba keveredhetett bele. Éppen 2013-ban várták az Európai Unióból érkező ellenőrzést, így belső vizsgálatot tartottak az elfogadott projektekkel kapcsolatban, s ekkor döbbentek rá, hogy Szlovákiát hatalmas szégyen és lebukás fenyegeti.

 

 hirdetes_810x300  

A rendőrség azt feltételezi, hogy Rakovský meggyilkolásával a csalás többi résztvevőjét akarták megfélemlíteni.

 

A NAKA pedig most letartóztatta a két gyanúsítottat. Egyikük már októbertől őrizetben van, ő volt az, aki a másik vádlott utasítása alapján elhelyezte a robbanóanyagot Rakovský autójában. Erről még októberben számolt be egy titkos tanú, akinek Peter P. beismerte tettét.

 

Hogy kapcsolódik az egész Zsuzsovához?

 

A meggyilkolt Marek Rakovský testvérét, Matúšt, Marián Orságh vállalkozóval együtt megvádolták a csalással. Orságh májusban lízingelni kezdett egy fehér luxus Mercedest 75 ezer euró értékben, amelyet aztán Zsuzsovának adott használatra.

 

Annak a Zsuzsovának, aki a rendőrség szerint „önként munkanélküli és nincs semmilyen állandó bevétele. Az autója kölcsönben van nála.”. Az azért a nyomozóknak is leesett, hogy Zsuzsová anyagi körülményei nem voltak összhangban a bevallott bevételeivel.

 

Egy fiatal képviselő meggyilkolása kapcsán is felmerült Alena Zsuzsová neve

 

Orságh Zsuzsová elfogása után feljelentést tett, miszerint nem tudja, hogy hol van az autója. Akkor azt nyilatkozta, hogy attól tart, bűncselekményt követtek el vele.

 

Legutoljára az autót egyik ismerősének Jozef Dučáknak adta bérbe. Dučák a Technopol-ügyben gyanúsított, ahol Marian Kočner is szerepel.

 

hnonline.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!