Mihály
  • HUF: 413.83
  • USD: 0.97
  • 13 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Írd alá, Európa! – A székelyek bíznak az aláírásgyűjtés folytatásában és annak sikerében

Bár összegyűlt az egymillió aláírás, a szükséges hét uniós ország közül csak három lépte át a küszöböt.

Nyitókép: Facebook (Írd alá!)

 

“Már mától elindul az Írd alá, Európa! kampány. Attól függetlenül, hogy még várunk Brüsszel válaszára. Várjuk, hogy a Bizottság, illetve az Európai Parlament jóváhagyja a május 7-i határidő meghosszabbítását” – olvasható az összeurópai aláírásgyűjtési kampány Fb-oldalán. Az aláírásgyűjtésnek azért kell folytatódnia, mert bár összegyűlt az egymillió aláírás, a szükséges hét uniós ország közül csak három, Magyarország, Románia és Szlovákia lépte át a küszöböt.

 

Óriási (rész)eredmény: Megvan! Elektronikusan is összejött az egy millió magyar aláírás.

 

“Arra kérünk tehát benneteket, mozgassátok meg külföldi köreiteket, melyek révén elindulhat a kezdeményezés híre Európa-szerte!” – fogalmaznak a kezdeményezés képviselői.

 

Nagyot gondoltak a székelyek, csak aztán alábecsülték. Ne hagyjuk magukra őket – Írd alá! De mit és miért? (Interjúval)

 

Izsák Balázs vasárnap este az M1-en hangsúlyozta, ha újraindul a gyűjtés, a területi reprezentativitás érdekében külön hangsúlyt fektetnek majd négy-öt-hat európai uniós országra, de további aláírásra buzdított ott is, ahol már megvan a kellő számú aláírás.

 

Abban vagyunk érdekeltek, hogy ne csak a minimális küszöböt teljesítsük, hanem álljon a kezdeményezés mögött legalább kétmillió ember, mert nem mindegy, hogy az európai uniós polgároknak mekkora tömege hitelesíti ezt a kezdeményezést – emelte ki.

 

Több ezer aláírás veszhetett el akkor, amikor leállt a nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezés weboldala, ezért Izsák Balázs szerint az Európai Bizottságnak viselnie kell a felelősséget. Átláthatatlannak nevezte azt, hogy miért ilyen alacsony színvonalú a technikai szolgáltatás.

 

Körkép.sk/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket