Nyitókép: euronews

 

Az amerikai elnöknek elfogyott a türelme, kész kivezényelni a hadsereget a tüntetők ellen szerte az országban, miután a Nemzeti Gárda sem képes megfékezni a rasszizmus és a rendőri erőszak ellen tüntetőket, illetve leginkább azokat a vandálokat, akik törnek-zúznak, fosztogatnak a lakossági tiltakozás ürügyén.

 

Donald Trump a Fehér Ház melletti, a napokban megrongált Szent János templomnál, Bibliával a kezében fogadkozott, hogy helyreállítja a rendet, miután kisétált oda, nem törődve a tüntetőkkel.

 

Az elmúlt napokban az elnök többször is felszólította a kormányzókat, hogy vessenek véget a zavargásoknak.

 hirdetes_300x300  

 

Amerikai tüntetéshullám: Kijárási tilalom a városokban, tömeges letartóztatások és teljes anarchia az utcákon

Hétfőn is ezzel kezdte nyilatkozatát mondván, hogy melegen ajánlotta az érintett államok kormányzóinak, mozgósítsanak annyi nemzeti gárdistát, amennyi csak kell ahhoz, hogy úrrá legyenek az utcai harcokon. A polgármestereknek és a kormányzóknak el kell árasztaniuk az utcákat rendfenntartókkal egészen addig, amíg sikerül elfojtaniuk az erőszakot – mondta.

 

Máskülönben ő útnak indít sok ezer, talpig felfegyverzett katonát, kommandóst, rendőrtisztet, hogy vessenek véget a zavargásoknak, a fosztogatásnak, a vandalizmusnak, a féktelen pusztításnak.

 

Ezek nem békés tüntetések – folytatta -, ezek a hétköznapi terror megnyilvánulásai. Ártatlan életek eltiprása, az ártatlanok véráldozata az emberiség és Isten ellen elkövetett bűntett. De Amerikának teremtésre, nem pusztításra van szüksége, összefogásra, nem viszálykodásra, biztonságra, nem anarchiára.

 

Egy fekete férfi brutális őrizetbe vétele, majd halála miatt vonultak utcára ezrek Minneapolisban május 25-én, azóta amerikai városok tucatjaiban szerveződnek szimpátiatüntetések, és ezeket mindenütt erőszakos bandák kísérik.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!