Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

A házelnök szerint az iskolai rendszer mindenkire egyformán vonatkozik, így őrá is. Diplomamunkája eredetvizsgálaton esett át, és 24,45 százalékban egyezett más munkákkal. Szerinte megszokott a 30 százalékos azonosság is. Boris Kollár visszatutasítja, hogy politikai felelősséget vállaljon hibájáért.

 

„Rendesen elvégeztem, amit kellett,“

 

– mondta.

 

 hirdetes_300x300  

„Mindenki igyekszik a könnyebbik utat választani, így tettem én is. Nem vagyok rá büszke, hibát is követtem el, de a diplomamunkámat megvédtem, megfeleltem a feltételeknek“

 

– fogalmazott Kollár.

 

A kérdésre, hogy miért másolta le a forrás feltüntetése nélkül iskoláztató tanárának gondolatait, azt mondta, hogy azért, mert azonosul velük. Elismerte, hogy ez hiba volt.

 

Elutasította azt is, hogy a főiskoláról valaha is beszélt volna annak tulajdonosával, Ivan Kmotrík oligarchával. Elismerte, hogy a sulik Petra Krištúfkovának is ajánlotta.

 

Krištúfková saját plágiumvádjaira azzal reagált, sajnálja, hogy bakalármunkáját Andrej Danko rigorózusi munkájával hasonlítják össze, ami szerinte helytelen. Nyomatékosította, hogy az állami komisszió előtt megvédte bakalár munkáját és C-re letette a szóbeli vizsgát is.

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnökének diplomamunkája is koppintás

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!