Nyitókép: reprofoto (fb-live)

 

Összefogtak az első ligás jégkorongcsapatok tulajdonosai és játékosai, és együtt vonultak szerdán a Kormányhivatal elé. Közös fellépésük célja, hogy felhívják a figyelmet az új járványügyi intézkedések negatív következményeire, melyek a jégkorongozók esetében lehetetlenné teszik a bajnokság működőképes megkezdését.

 

Az első ligás klubok játékosai szerint az állam és a politikai megfeledkezik a sportról, hogy a járványügyi intézkedések során a sport érdekei a hamadik vonalba kerültek.

 

A Tipsport liga küzdelmei e hét pénteken kezdődtek volna meg. Fő követelésük, hogy az állam kompenzálja a nézőszám miatti bevételkiesést, és tegye lehetővé számukra az extraliga elindulását.

 hirdetes_810x300  

 

Kép: reprofoto (fb-live)

 

Az alábbi videón az látható, hogy több első ligás klub saját mezeikben vonult fel a Kormányhivatal elé.  A jégkorongozók mellett a futballklubok játékos-asszociációjának képviselője is felszólalt, csatlakozva a jégkorongozók tüntetéséhez.

 

A jégkorongozók elmondták azt is, hogy óriási hiba, hogy a Krízisstáb tagjai között nincs senki, aki értene a sporthoz és annak működtetéséhez.

 

 

Az élsportot különösen negatívan érintik a koroanvírus-járvány miatt hozott óvintézkedések. A jégkorongozók mellett tegnap a futballklubok, illetve a Szlovák Futballszövetség vezetése is elégedetlenségének adott hangot.

 

Kováčik: Mi leszünk az elsők Európában, akik betiltják a futballmérkőzéseket. Más, rosszabb helyzetben levő országok ezt nem tették

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!