Nyitókép: webnoviny.sk

 

A Szlovák Vállalkozói Szövetség szerint a nemzeti reformtervezet, – mellyel Szlovákia lehívhatja a koronavírus-járvány miatti uniós segélycsomag rá eső euró milliárdjait, – részben fedi a kéréseiket.

 

A vállalkozók szerint a három legfontosabb terület a vállalkozói környezet javítása, az igazságszolgáltatás reformja, valamint az adó- és járulékrendszer átszervezése.

 

„Ilyen értelemben a tervezet fedi a mi elképzeléseinket, azaz a bürokrácia csökkentését, új cégjegyzék létrehozását, valamint az adó- és járulékrendszer reformját,“

 

 hirdetes_300x300  

– nyilatkozta a szövetség vezetője, Peter Serina.

 

Nem az a lényeg, hogy egy nap alatt céget tudjunk alapítani.

 

„A fő követelés a hatékonyság, a működőképes, megbízható állam és közszféra, a papírozás mértékének csökkentése,“

 

– tette hozzá.

 

A legfontosabb a tervezet betartása

 

Ami a pénzek elköltését illeti, a vállalkozók szerint a főiskolák, tudományos kutatások, egészségügyi rendszer infrastruktúrájának javítására kellene fókuszálni, és Serina szerint e tekintetben a nemzeti reformtervezet ezeket tartalmazza.

 

„A dokumentum megírásánál fontosabb az abban foglaltak következetes betartása, hogy reális időn belül meg is valósuljanak. Meglátjuk, hogy ezt a kulcsfontosságú részt a kormány jobban teljesíti-e, mint a dokumentum létrehozását,“

 

– zárta Serina.

 

A pénzügyminisztérium által tegnap nyilvánosságra hozott 119 oldalas tervezet nyolc területtel foglalkozik. Ezek a pénzügyi reformok, a környezettudatos gazdaság, a munkaerőpiac és szociális fenntarthatóság, a képzési rendszer, ötödik terület a tudomány, kutatás, innováció, hatodik az egészség, majd következik a közszféra és annak szabályozása, végül pedig a digitalizáció.

 

A tervezetről ITT írtunk bővebben.

 

Webnoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!