Gusztáv
  • HUF: 356.41
  • USD: 1.14
  • 1 °C
  • 7 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Az Európai Gyógyszerügynökség engedélyezte az új vakcinát

Zöldet kapott a Johnson & Johnson.

Nyitókép: Körkép.sk

 

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta csütörtökön az Európai Unióban a Johnson & Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat által az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot.

 

Ez a negyedik vakcina, amely az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség ajánlása szerint hatékony a SARS-CoV-2 koronavírus ellen, de az első, amely egydózisú.

 

Az amszterdami székhelyű EMA ez idáig a Pfizer amerikai gyógyszergyártó és partnere, a BioNTech német biotechnológiai cég által kifejlesztett vakcinát, a Moderna amerikai biotechnológiai vállalat oltóanyagát, valamint az AstraZeneca gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem által közösen kifejlesztett oltóanyagot ajánlotta forgalmazásra.

 

A Johnson & Johnson vakcinájának európai uniós forgalmazását az EMA ajánlását követően az Európai Bizottságnak kell hivatalosan engedélyeznie.

 

Mennyi az annyi? – Tények a vakcina-engedélyeztetésről

 

A cég áprilistól kezdheti el a vakcinaszállítást Európába és az év első felében 55 millió adag oltóanyagot kellene kézbesítenie. AZ EU összesen 200 millió adag vakcinára kötött szerződést a Johnson & Johnson-nal, további 200 millióra pedig elővásárlási joga van.

 

MTI/ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket