Botond, Mózes
  • HUF: 355.19
  • USD: 1.21
  • 12 °C
  • 15 °C
Friss hírek

AstraZeneca: Nem bizonyított az összefüggés a vérrögképződések és a vakcinánk között

Hivatalosan is bejelentették, hogy nincs semmilyen összefüggés a felmerült egészségügyi problémák és a vakcinájuk között

Nyitókép: techbyte.sk

 

Csütörtökön több ország, köztük Dánia, Norvégia, Izland, pénteken pedig Bulgária is úgy döntött, hogy elővigyázatossági okokból leállítja az AstraZenecával való oltást. Más országok, mint például Ausztria, ellenben továbbra is használja a vakcinát. A WHO és az EMA szerint is minden rendben van vele.

 

Az AstraZeneca vakcina alkalmazásának felfüggesztését azután jelentették be, hogy  vérrögképződési és véralvadási problémák jelentkeztek néhány beoltott személynél.

 

Pénteken délután a brit AstraZeneca hivatalosan is bejelentette, hogy nincs semmilyen összefüggés a felmerült egészségügyi problémák és az ő hatóanyaguk között.

 

“Több mint tíz millió adatunk elemzése és biztonsági szempontok megvizsgálása után sem találtunk semmilyen bizonyítékot arra, hogy magasabb kockázata lenne a vérrögképződésnek és véralvadási problémáknak egyetlen korcsoport esetében sem“

 

– jelentette ki az AstraZeneca szóvivője.

“A valóság az, hogy a beoltott személyek esetében a fenti kockázatok felmerülése alacsonyabb, mint a nem beoltottaknál,”

 

– tette hozzá.

 

Körkép.sk/teraz.sk

Megosztás:
Címkék: AstraZeneca

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket