Nyitókép: SITA

 

Bár az omikron hulláma hamarosan lecsap Szlovákiára is, az SaS vezette oktatásügyi tárca megnyitja az iskolákat. A jelenléti oktatás a karácsonyi szünetet követően holnap, azaz január 10-én kezdődik meg.

 

Igor Matovič (OĽaNO) pénzügyminiszter szerint ez hiba, mint azt a TA3 vasárnapi politikai vitaműsorában elmondta, a járvány hullámának enyhítése érdekében egy hónapig még online formában kellett volna folytatni az oktatást az új évben. Javaslatának részleteiről ITT írtunk bővebben.

 

Branislav Gröhling oktatásügyi miniszter vasárnap a közösségi oldalán felszólította a szülőket arra, hogy a hétfőn induló jelenléti oktatás előtt teszteljék le a gyerekeiket. Szeptembertől erre a célra a szülők körében 14,5 millió öntesztet osztottak szét, decemberben az egyes járási hivatalokon keresztül 1,5 millió, januárban pedig újabb 1,5 millió teszt kerül szétosztásra a szülők számára.

 hirdetes_300x300  

 

Az, hogy ezeket a teszteket használják-e, viszont rendszerszerűen senki nem ellenőrzi.

 

Igor Matovič szavait követően Gröhling is megszólalt.

 

„Ma, azaz még az iskolakezdés előtt kérem, használjuk az önteszteket“

 

– szólította fel a szülőket az oktatásügyi miniszter.

 

Mint elmondta, az oltás nagyban segít megelőzni a járvány súlyosbodását, Ugyanakkor az egészségügyi helyzet ismeretében a fertőzés terjedése is fékezhető.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!