Friss hírek

Már csaknem 2,3 millió ukrajnai menekültet vettek nyilvántartásba Lengyelországban

Naponta mintegy 30 ezren lépik át a határt- a lengyelek szerint ők mindenkit befogadnak, akinek segítségre van szüksége.

Nyitókép: Robert309/Dreamstime (illusztráció)

 

A Lengyel Határőrség pénteki közlése szerint az orosz-ukrán háború február 24-i kezdete óta 2 237 000 személy lépte át a lengyel-ukrán határt. A menekültek döntő többsége ukrán állampolgár, kisebb részük különféle nációk polgárai, akik eddig Ukrajnában tartózkodtak.

 

 

A Lengyel Miniszterelnökség aláhúzta, hogy nemzeti hovatartozásuktól függetlenül mindenkinek segítséget nyújtanak. Egyben „fake news”-nak, tehát hamis hírnek nevezték azon oldalak híreit, amelyek mást állítanak. Az ilyen önfényezés azonban már csak azért is érdekes, mert a francia, jobboldalinak vagy orosznak legkevésbé sem mondható „France24” február végén részletesen foglalkozott azoknak az afrikai diákoknak az ügyével, akiket az ukrán és lengyel hatóságok bőrszínük miatt fordítottak vissza Lembergbe.

 

Nem engedik át a lengyel-ukrán határon az afrikai diákokat az ukrán határőrök

 

A  Lengyel Határőrség által közzétett adatokból kitűnik, hogy csütörtökön 32 500 esetben történt határátlépés, ami 7,4 százalékkal több, mint az előző napi szám – ekkor 30 000-en kerestek menedéket Lengyelországban.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket