Nyitókép: Archív

 

Petr Kellner cseh milliárdos legalább két órát még élt a 2021 márciusi alaszkai helikopter-baleset után, és megpróbálta megnyugtatni a másik túlélőt, a cseh David Horváthot. Az alaszkai Anchorage Daily News értesülései szerint ezt Horváth ügyvédje, Tracey Knutson mondta, aki egyedüli túlélője volt a balesetnek. Kellner családja azt kérte a bíróságtól, hogy vizsgálja ki a balesetet és a mentési munkálatok esetleges késését.

 

Knutson azt mondta, Horváth, aki az egyetlen túlélő volt, azt mondta neki, hogy Kellner a helikopter lezuhanása után még legalább két órán keresztül életben volt, és kint kereste a műholdas telefont. Kellner próbálta nyugtatni Horváthot. Csehül beszéltek, és azt mondták egymásnak:

 

 hirdetes_810x300  

„Ne aggódj, nem fogunk meghalni itt, a hegyekben. Egy órán belül értünk kell jönniük”

 

– mondta Knutson. Horváth szerint Gregory Harms hegyi vezető is életben volt a helikopter-baleset után, aki körülbelül egy órával a baleset után meghalt.

 

Március végén az üzletember özvegye, Renáta Kellnerová és gyermekei haláleseti pert indítottak a helikopter üzemeltetője, a Soloy Helicopters és két másik cég ellen, amelyek azt az expedíciót biztosították, amely során Kellner meghalt. A kereset szövege szerint a helikopter lezuhanása után nem aktiválódott a készülék, amelynek azonnal értesítenie kellett volna a mentőegységeket a balesetről és a helikopter elhelyezkedéséről. Emiatt késett a kutató-mentő akció megkezdése.

 

Forbes: Továbbra is Kellner a leggazdagabb cseh. Egy év alatt 57 milliárd koronával lett szegényebb

 

A per szerint Kellner túlélhette volna a zuhanást, ha a berendezések megfelelően működnek, és időben megkezdődött volna a mentés.

 

„Kellner súlyosan megsérült, de túlélte az első ütközést, és a baleset után életben és eszméleténél volt”

 

– áll a keresetben, amely nem részletezi a sérülések természetét.

 

Átírhatja Csehország politikai és hatalmi térképét Petr Kellner halála

 

Az alaszkai lap szerint a hatóságok várhatóan még idén nyáron kiadják a hivatalos vizsgálati jelentést.

 

Kellneren kívül a március 27-i balesetben Benjamin Larochaix snowboard edző, Zachary Russell pilóta és két hegyi vezető: Gregory Harms és Sean McManamy is meghalt. Csak Horváth élte túl a balesetet, a mentők hat órával a baleset után hozták ki a roncsból, miközben a környéken jóval nulla fok alatti hőmérséklet volt. Horváth tavaly beperelte a helikoptert üzemeltető Soloy Helicopters céget. Azt állítják, hogy a cég túl későn reagált a balesetre. Ügyvédje szerint a cég további két ember halálát okozta. A vállalat nem kommentálta a keresetet.

 

Alaszkában helikopterbalesetben meghalt Petr Kellner, a leggazdagabb cseh

 

ČTK

Megosztás:
Címkék: Petr Kellner

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!