Nyitókép: X

 

A Hamász pontosan tudta, hogy a Gázai övezetben lévő Al-Ahli kórházat egy hibás palesztin rakéta találta el, amelyet kedd este lőttek ki Izraelre, de úgy döntött, hogy „globális médiakampányt” indít, hogy eltussolja ennek tényét – közölte Daniel Hagari izraeli katonai szóvivő reggel.

 

A hadsereg nyilvánosságra hozta a drónfelvételeit, amelyek szerintük azt mutatják, hogy nem Izrael áll a keddi kórházi robbanás mögött. Hagari szerint az izraeli titkosszolgálatoknak van egy lehallgatott hangfelvétele is, amelyen a Hamász mozgalom két képviselője a kórházat eltaláló, hibás Iszlám Dzsihád rakétáról beszél. Az egészségügyi hatóságok szerint körülbelül 500 palesztin vesztette életét a Hamász által ellenőrzött területen történt keddi robbanásban.

 

 hirdetes_810x300  

 

Izrael azonban ezt a számot is megkérdőjelezi; Hagari szerint a Hamász szándékosan eltúlozza a halottak számát – írja a Reuters.

 

 

Az izraeli hadsereg a közzétett drónfelvételeket azzal a magyarázattal tette közzé, hogy légicsapásaik krátert hagynak maguk után, amely az Al-Ahli kórháznál hiányzik. Az izraeliek szerint a szomszédos parkolóban keletkezett tűz és a közeli, jórészt ép épületeken lévő repeszek támasztják alá azt a következtetést, hogy a robbanást egy hibás rakéta okozta, amelyet a Palesztin Iszlám Dzsihád próbált meg a kórház mögötti temetőből kilőni.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!