Nyitókép: SITA

 

A helikopter-balesetben elhunyt leggazdagabb cseh, Peter Kellner családja Amalar Holding néven céget alapít, fokozatosan összevonva benne a családi vagyont. A cél a tulajdonosi struktúra egyszerűsítése, amely teljes mértékben a Kellner család irányítása alá kerül – mondta a ČTK-nak Tomáš Perman, a család szóvivője. Az új céget szuperholdingként emlegeti. Elmondása szerint az Amalar a Kellner tulajdonában lévő összes cég, így a PPF-csoport vagyonát és részesedését is koncentrálni fogja.

 

Létrejött egy családi tanácsadó testület is, ahol tanácskozhatnak a családi vagyon kezeléséről és a potenciális stratégiai befektetésekről, amelynek élén Jiří Rusnok korábbi miniszterelnök, a Cseh Nemzeti Bank egykori elnöke áll majd.

 

 hirdetes_300x300  

Az egyes családtagok részesedését fokozatosan, a következő hónapokban fektetik be az új társaságba. A szuperholding létrehozásával annak szervei is létrejönnek. Az özvegy Renáta Kellnerová lányaival Annával, Larával és Mariával együtt ül az igazgatóságban. Kellner első házasságából származó fia, Petr, aki a PPF-csoport hozzávetőleg tíz százalékát birtokolja, egyelőre fontolgatja, hogy részt vesz-e a projektben. Kellner hosszú ideje külföldön él.

 

Tavalyelőtti haláláig a leggazdagabb cseh, Petr Kellner volt a PPF-csoport többségi tulajdonosa. Számos ágazatba fektetett be, a pénzügyi szolgáltatásoktól a távközlésen, médián át a biotechnológiába, ingatlanokba, mérnöki munkákba. A csoport három kontinensen, Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában 25 országban működik. Az Amalaru eszközeinek több mint 90 százaléka a PPF -soport tulajdonában van. Az idei év első felében 17,4 milliárd cseh korona (70 millió euró) nettó nyereségről számolt be. Vagyona elérte az 1,08 billió koronát (41 millliárd eurót). A vagyon többi része főként ingatlanokból áll.

 

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!