Nyitókép: Facebook, Vit Rakušan

 

Magyarország a külső határok védelmével nemcsak saját, hanem a többi uniós ország közrendjét és közbiztonságát is őrzi – jelentette ki a magyar belügyminiszter hétfőn Szegeden.

 

Pintér Sándor a visegrádi négyek, valamint Németország és Ausztria belügyminiszteri konferenciájának sajtótájékoztatóján azt mondta, az illegális migrációval szembeni eredményes magyar fellépés lehetővé teszi, hogy Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Csehországban és Lengyelországban is megfelelő legyen a közbiztonság, ne kerüljön sor olyan bűncselekményekre, melyeket „hívatlan vendégek” okoznak.

 

 hirdetes_810x300  

A politikus közölte, a találkozó során bemutatták a vendégül látott belügyminisztereknek, milyen erőfeszítéseket tesz Magyarország a külső schengeni határok védelme érdekében, milyen nemzetközi együttműködéseket alakított ki és milyen jövőbeni tervei vannak. Szó esett az eddig meghozott jogi döntések eredményeiről is, és javaslatokat tettek újabb jogszabályok megalkotására.

 

Šutaj Eštok Szegeden: Szlovákia felelős partner lesz az illegális migráció elleni harcban

 

Pintér Sándor leszögezte, bízik a konszenzusos megállapodásban, hangsúlyozva, hogy Magyarország erre és nem kompromisszumra törekszik. Magyarország kész az együttműködésre, a javaslatok befogadására, a relokáció kötelező jellegét azonban nem tudja elfogadni, ezt szuverenitási kérdésnek tekinti.

 

Vít Rakušan, a visegrádi négyek soros elnöki tisztjét betöltő Csehország belügyminisztere kifejtette, a migráció olyan komoly kihívás valamennyi ország számára, amely közös fellépést igényel.

 

A konferencián résztvevő országok ugyanazon a migrációs útvonal mentén találhatók, a külső határok megvédése mindenkinek közös érdeke – hangsúlyozta a politikus.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!