Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Súlyos politikai hibát követhetett el a magyar államfő, Novák Katalin, amikor elnöki kegyelemben részesített egy olyan személyt, aki segített főnökének eltussolni pedofilbotrányát.

 

Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt, aki szerint pedofiloknak nincs kegyelem. Egyúttal bejelentette, hogy kormánya nevében alkotmánymódosítást készít elő a hasonló esetek megelőzése érdekében.

 

 hirdetes_300x300  

Majd sorba jöttek Novák Katalin tanácsadó testületének tagjai, az általa felkért Gundel Takács Gábor, valamint Szörényi Levente, akik egybehangzóan kijelentették, nem kívánnak a továbbiakban a testületben dolgozni. Gundel Takács Gábor úgy fogalmazott, véleménye szerint rossz döntés született a kegyelmi kérvény aláírásakor. Hiba volt. Ennek értelmében  javaslatot tett Novák Katalinnak.

 

 

Majd jött Szörényi Levente, aki még tovább ment. Egyenesen azt írta, Novák Katalinnak címezve, hogy fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót.

 

 

A súlyos politikai hibát természetesen az ellenzék is igyekszik kihasználni. Ami azonban ennél is érdekesebb, hogy már a kormányhoz közelálló média is azt vizsgálja, belebukhat-e Novák Katalin a kegyelmi ügybe.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!