Nyitókép: AFP

 

Tűz ütött ki kedden a dán főváros központjában lévő tőzsdepalota történelmi épületben, amelynek a tornya összeomlott. Sérültekről nem érkezett jelentés. A helyi média felvételein az látszik, hogy nagyméretű festményeket cipelnek ki az épületből, hogy megmentsék azokat a tűz elől. Az épületből magas lángok csaptak fel, és sűrű füst szállt az ég felé. A Börsen néven ismert épület 56 méteres tornya, amely négy sárkány egymásba fonódó farkát formázta, megsemmisült.

 

A rendőrség több utcát és az épület környékét is lezárta, és arra kérte az autósokat, hogy ne közlekedjenek a város ezen részén. A tűz oka egyelőre nem ismert.

 

Az épületben felújítási munkálatok folytak. A DPA hírügynökség szerint a felújítás célja a homlokzat eredeti, 17. századi megjelenésének visszaállítása volt.

 hirdetes_810x300  

 

 

A Börsen Koppenhága egyik leghíresebb építészeti nevezetessége. A tőzsde 1625-ben készült el, és a dán főváros egyik legrégebbi épülete. A holland reneszánsz stílusban épült épület 1974-ig adott otthont a tőzsdének. Ma a Dán Kereskedelmi Kamara székhelyeként szolgál, és műemléki védettséget élvez.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!