Nyitókép: Reuters

 

Az iráni média pénteken tagadta az országot ért külföldi támadásokról szóló állításokat. „Nem érkezett jelentés külföldről érkező támadásról Iszfahán vagy Irán bármely más része ellen” – közölte az iráni Tasnim hírügynökség „jól értesült forrásokra” hivatkozva. Három iráni tisztviselő a The New York Timesnak azt mondta, hogy a támadást kisebb drónok hajtották végre, amelyeket valószínűleg Iránon belül indítottak. Hozzátették, hogy a radarrendszerek nem észlelték az iráni légtérbe belépő azonosítatlan repülőgépeket.

 

A Fars hírügynökség jelentése szerint „három robbanás” hallatszott az iszfaháni repülőtér és a 8. számú szekari katonai légibázis közelében. Az iráni űrügynökség szóvivője arról számolt be, hogy „több” drónt „sikeresen lelőttek”.

 

Egy iráni elemző az állami televízióban azt állította, hogy a drónokat „az országon belül” indították beszivárgó elemek – jelentette az al-Dzsazíra televízió. Sem Teherán, sem Tel-Aviv nem kommentálta még hivatalosan az incidenst.

 hirdetes_810x300  

 

Irán pénteken több város felett aktiválta a légvédelmi rendszerét, miután egy állami tévéállomás arról számolt be, hogy robbanásokat lehetett hallani az ország középső részén fekvő Iszfahán városának közelében. Az amerikai média szerint, amely magas rangú amerikai tisztviselőkre hivatkozott, izraeli támadásról volt szó.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!