Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Ízekben és táncban gazdag gaszrtokulturális nyárbúcsúztatót tartottak a Felső-Csallóközben.

 

A helyiek és a környékbeliek már alig várták, hogy augusztus vége legyen, és eljussanak a hangulatos felső-csallóközi eseményre. Maguk a  főzőcsapatok is különféle ételötletekkel érkeztek Légre.

 

 

 hirdetes_300x300  

 

A séfek és segédeik szorgalmasan, aprólékosan készültek a főzéshez. Asztalra kerültek a vágódeszkák, a kések, no meg a lélekmelegítők.

 

„Asszonyom, igyon velünk, hogy felvegye a fesztivál ritmusát!”

 

– szólt az egyik szakács munkatársunkhoz.

 

 

Légen már a koradélutáni órákban nótáztak. Egy kisebb társaságnak húzta a prímás. Eközben a gyermekek vidáman, felszabadultan futkároztak. A csapatokat körbejárva az egyik legérdekesebb tartalmú bográcshoz értünk. A kondérban felvidéki, anyaországi, és Lengyelországból származó fűszerek, hozzávalók is ízesítették az ételt. Érthető is, mivel a lengyelek kiskonyhájában voltunk, ahol a szakácsok elmondták, hogy kalocsai fűszerpaprikát használnak a főztjük ízesítésére.

 

 

Tovább sétálva a helyi főzőcsapathoz  értünk, ahol nagy volt a vidámság főzés közben. A Körkép.sk munkatársát is  kínálgatták.

 

Légi ízvilág: Ínycsiklandozó beszélgetés Bódis Róbert aranykanalas főzőmesterrel (Interjú)

 

Bódis Róbert ötletgazda és főszervező elégedetten állapította meg, hogy a résztvevők láthatóan jól érzik magukat.

 

„Sokféle étel készül, remélem, mindenki talál kedvére valót”

 

– mondta.

 

 

A főzőcsoportok között magyarok, lengyelek és szlovákok is gond nélkül, jó hangulatban főzőcskéztek. Készültek a nagyszerű az ételek, a szakavatott zsűrinek nehéz dolga volt a döntés során.

 

A képen Bódis Róbert főszervező látható.

 

A csípős ételek fesztiválján kísérőprogramokból sem volt hiány. A gyermekek kedvükre ringlispíleztek. A színpadon igazi remekművek hangoztak el az Orchester cigánski diabli előadásában. Őket a magyarországi 3+2 követte mulatós zenékkel.

 

 

Muzsikaszó és ínyenc illatok árasztoták el Lég községet – Romafesztivál képeken, videón

 

Az esemény évről évre fejlődik. A jelenlevők elmondása immár egy színvonalas fesztivállá nőtte ki magát, ahová érdemes kilátogatni. A szervezők kimondottan elégedettek voltak az augusztus 28-i fesztivál sikerével.

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet: fotó és szöveg

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.