Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Csalogató illatok és változatos zene vonzotta az érdeklődőket Felső-Csallóközbe.

 

A helyi önkéntes tűzoltók idén újra megszervezték a közkedvelt Bakai Háromlábú Fesztivált. Az augusztus elején tartott eseményen közel harminc főzőcsapat mérte össze főzési tehetségét – tudtuk meg Bertalan Zoltántól, a szervezet elnökétől.

 

 hirdetes_810x300  

 

A csapatok többek között halászlevet, vadhúsból készült ételeket, csülkös pörköltet csuszával, savanyú káposztás ételt is készítettek.

 

 

Izgalmas programpontnak minősült a sörivó verseny. Mint láttuk, nem volt egyszerű dolguk a bátor résztvevőknek!

 

„Nem is tudom, hogy innák annak a „szerkezetnek” a segítségével… Én ehhez idegbajos vagyok!”

 

– állapította meg az egyik bakai néző.

 

 

Ínycsiklandozó illatok Bakán – Nem maradt éhes száj a fesztiválon (Képekkel)

 

A főzőversenyen a csallóközi Kimittud csapat is részt vett, akik mindig ügyelnek a különlegességek biztosítására (is). Ilyen pl. az egyedi díszlet, az igazán finom házi limonádé vagy épp a nagyiféle lángos.

 

 

A nagyszarvaiak főzési tehetségük mellett leleményességüket is bizonyították Bakán, hiszen még füstölt halat is készítettek. Az egyik főzőcsapat tagjai alapiskolás gyermekek voltak, akik ízletes lecsót állítottak össze.

 

 

A műsorszámok között palacsintasütés, tűzoltóbemutató is szerepelt, de zeneszó sem hiányzott az eseményről. A jelenlévőket a helyi Búzavirág éneklőcsoport is szórakoztatta.

 

 

A szervezők nagyon elégedettek a rendezvény sikerével, mivel nemcsak helyi csapatok és érdeklődők érkeztek Bakára, hanem környékbeliek és határon túliak is.

 

 

Vidám hangulat uralkodott a bakai hivatal előtti téren a rendezvény ideje alatt. Az augusztusi esemény mulatozással zárult.

 

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.