Nyitókép forrása: pexels

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, technikai problémák miatt hetekkel csúszhat az OMV schwechati finomítójának újraindítása. A létesítményt terveztt karbantartási munkák miatt állították le április elején, és egy hét múlva kellett volna tervszerint újraindulnia. Mivel a határidő nem tartható, felmerült annak lehetősége, hogy Magyarországon és Közép-Európában több helyen is üzemanyagellátási gondok merülhetnek fel. A magyar Technológiai és Innovációs Minisztérium szombati közleményében azonban cáfolta ezt a lehetőséget.

 

„A sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított hazánk üzemanyagellátása. Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyag termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit”

 

olvasható a közleményben. A minisztérium azt is kiemelte, hogy

 

 hirdetes_810x300  

„A magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyag termelés és a készletek fedezik a lakossági igényeket. Magyarország jelentős stratégiai tartalékokkal is rendelkezik, melyek vészhelyzet esetén felhasználhatóak”

 

Az előzményekről korábbi cikkünkben olvashat:

 

Üzemanyagsokk: Beadhatja a kulcsot az OMV Magyarországon, ebbe a szlovák piac is beleremeg

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!