Mária
 • HUF: 392.36
 • USD: 1.03
 • 21 °C
 • 33 °C

Hirdetés (X)

Gazdaság

Túl nagyot üt vissza Európa szankciós ámokfutása, Kínába megy az orosz gáz

Oroszország már nem csak az olajat, a földgázt is Ázsia felé tereli. Az önmagát lábon lövő Európa elvérezhet

Nyitókép forrása: REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

 

Miközben az elmúlt napokban egyre kevesebb orosz földgáz érkezik Európába, és a németek, olaszok után már hiányt jelentenek a franciák, osztrákok és persze a szlovákok is, a Gazprom vezérigazgatója, Alekszej Miller csütörtökön arról beszélt egy szentpétervári gazdasági fórumon, hogy az elmúlt öt hónapban 67 százalékkal nőttek az orosz gázszállítások Kínába.

 

Miller az európai szankciók és olajembargó kapcsán elmondta, hogy a földgáz

 

“A mi termékünk, a mi szabályaink. Nem játszunk olyan szabályok szerint, amelyek létrehozásában nem vettünk részt”

 

mondta.

 

Miller elismerte, hogy csökkent az Európába menő földgázmennyiség, és jelezte, hogy hamarosan felszökik a kereslet az LNG iránt is az ázsiai piacokon. (Mindkét megjegyzés nagyon rossz hír Európának. Egyrészt, csökken az ide érkező orosz gáz mennyisége, de egyúttal a növekvő kereslet miatt nem lesz elég cseppfolyósított gáz sem a hiány pótlására – és akkor még az árakról nem szóltunk… – a szerk.)

 

Az orosz kormány miniszterelnök-helyettese, Alekszandr Novak ugyanezen a gazdasági fórumon arról beszélt, hogy tárgyalásokat folytatnak Pekinggel a gázszállítások növeléséről, és hogy Európa az olajembargóért drágán megfizet. Úgy becsülte, legalább 400 milliárd dollárjába kerül majd az EU-nak a kőolaj és kőolajtermékek árának embargó miatti emelkedése.

 

Bekeményítettek az oroszok: a csehek, osztrákok és szlovákok is kevesebb gázt kapnak mától

 

CTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Atoszka
2022. jún. 16. 22:18

Hú baszki.... Hát akkor most nem omlik össze az orosz gazdaság...? Há akkor mi a szaré ostorozzuk itt magunkat???? Tán csak nem csaptak be minket...? Biztos csak rosszul látom, majd veszek be pirulát... No most már jobb: fúj csúnya putyin, nem kell az olajad meg a gázod, nekünk lesz jobb az USA-ból, bizony...

  FEKETE PÉTER
  2022. jún. 17. 07:33

  Hé Maga Kend ATOSZKA!!! Ezt marha jó megírta.Gratulálok.De nem kell bekakálni.Lesz gáz dögével.Tátra alatt értik hogyan kell az utolsó pillanatban hátraarcot csinálni.Volt már rá példa!!!

   Petike
   2022. jún. 18. 15:24

   igen lesz gáz hiszen már jon a norvág a lengyel vezetékenát a Tátra alá nem beszélve az LNG gázrol

autós
2022. jún. 17. 06:29

ennyi

kulcsargeza
2022. jún. 17. 09:05

Na már alig várom, amikor az utolsó pillanatban a cseh kormány majd kirobbantja a nagy EU/USA elleni felkelést Prágában.😀

  FEKETE PÉTER
  2022. jún. 17. 11:50

  AZ" UTOLSÓ PILLANATOT "Prágában is jó értik.

  Petike
  2022. jún. 18. 15:23

  a csehek úgy kedvelik a ruszkikat mint kecske a kést semmiféle felkelés nem lesz merta csehek is és a lengyelek is felfogták hogy minél hamarabb le kell válni a ruszkikrol

zoltan
2022. jún. 17. 12:29

De hisz az EU akar gazembargot akkor minden rendben az oroszok nemkuldik az eu nefogadja minden rendben.

  Petike
  2022. jún. 18. 15:21

  igenis van alternatívája a ruszki gáznak és végre orulok neki hogy megszabadultunk tole

Dodo
2022. jún. 17. 12:34

Idiota EU.

Petike
2022. jún. 18. 15:20

Kínaba nincs gázvezeték kiépítve és a ruszkiknak nincs is rá erre pénzuk hogy megépítsék Komjáthy Loránt cikke maga a sok hazudozás igen nagyon helyes dontés volt leválni az orosz gázrol és az olajrol a Sberbank igazgatoja maga kijelentette hogy a ruszkiknak még van pár honapnyi tartalékuk és aztaán befellegzett nekik mert év alatt sem hozzák be a szankciok általi vesztesékeket igen mi is most ráfizetunk de még mindig jobb mint orosz tomegsírokban végezni.Szlovákiába már 3 hete jon a norvég gáz és az LNG gáz az ingolstadti vezetéken keresztul.Egész nyugodtan Putyin leállíthatja a gázt.Mellesleg a sok hazudozásnak csak annyit hogy az anerikai LNG gáz és a norvég gáz NEM drágább a ruszki gáztol.Viszont nem tudom mi lesz ha az ukránok majd télen lestoppolják a Magyarországra irányulo gázt mert MO 100 százalékra fugg a ruszki gáztol.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket