Nyitókép: pxhere.com

 

Április 30-ig kell kidolgozniuk a minisztereknek és a központi állami hivatalok vezetőinek az állami hivatalnokok számának csökkentéséről szóló terveket – az erről szóló javaslatot szerdán hagyta jóvá a kormány.

 

A vonatkozó rendelet szerint „a kormányjavaslat célja az államigazgatásban dolgozók számának megállapítása”. A jelentés alapján kerülhet sor a központi állami alkalmazottak számának racionalizálására és a hatékonyabb államigazgatás megteremtésére.

 

Robert Fico kormányfő a múlt héten jelentette be, hogy akár a harmadával csökkenthetik a hivatalnokok számát. Azután nyilatkozott erről, hogy ellenőrző napot tartott a Ladislav Kamenický (Smer-SD) által vezetett pénzügyminisztériumban. Az intézkedés célja az államháztartás konszolidálása.

 

 hirdetes_810x300  

Szlovákiának jövőre vagy a GDP 1%-ával, vagy 1,4 milliárd euróval kell csökkentenie a deficitjét. Ennek érdekében a kormánypártok egyelőre a dohánytermékek és a cukrozott italok adójának megemeléséről döntöttek – ez azonban csak mintegy 100 millió eurós bevételt eredményez az államkasszának.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!