A koronavírus-járvány miatt ugyan korlátozták az emberek ünnepi készülődését, de otthonainkban annál bensőségesebb húsvétot tarthattunk. Ezekből mutatunk most be egy csokorra valót a Körképen.

 

 

Az emberek napokig készülődnek az ünnepre. Van, aki 40 napos böjtöt tartott, mások szentmisékkel hangolódtak. Sokan a díszítésekre összpontosítottak, megörvendeztetve társaikat. Mindenkinél más és más a szokás, hagyomány.

 

 hirdetes_300x300  

 

Néhány önkormányzat, szervezet, önkéntes idén is kitett magáért. Arra törekedtek, hogy a település valamelyik szegletében húsvéti hangulatot varázsoljanak. Többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, és kérték a település lakóit, hogy díszítsék fel kapuikat. Ezzel is feledtetve a járvány okozta kellemetlenséget, s vidámabbá varázsolva a szép ünnepet.

 

Húsvéti varázs a Csallóközben – Képriport

 

A Dunaszerdahelyi járást bejárva néhány településen bizony pompásan sikerült a kapuk, udvarok díszítése. A látvány jókedvet és igazi húsvéti hangulatot varázsolt. Minden látványosság nagyon egyedi volt.

 

 

Egy idős bácsi örömmel újságolta a Körképnek, hogy ő faragta a saját díszeit, s apránként díszítgette kapuját.  Boldogságot tükröző szemei szinte elfeledtették az emberrel a járvány okozta korlátozásokat és a bizonytalanságot. Jó volt látni a gyerkőcök vidám játszását is az udvarokon. Egy néni büszkén mutatta a húsvéti hangulatba borult ablakát.

 

Kérjük, támogasd a Körképet akár már havi 2 euróval, hogy még több hasonló képriportot készíthessünk!

 

 

Jártunk többek között Bögellőn, Bősön, Csilizradványon, Ekecsen és Nyékvárkonyon is.

 

Egy erdélyi fiatalember húsvétja a Csallóközben

 

Mint az a fotókon is látható, az ünneplési szokások eltérőek. Beszámoltunk arról is, hogy az egyik dunaszerdahelyi család csallóközi húsvétját miként gazdagítják az erdélyi hagyományok.

 

 

 

Csallóköz megmutatta, hogy bár a korlátozások némi keserűséget okoztak, a húsvét azért mégis boldogra sikeredett. Íme, az eredmény:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.