Nyitókép: Laky Erzsébet

 

A Felső-csallóközi településen eseménysorozattal ünnepelték meg a Szent Jakab-napokat. Július 24-én, szombaton a koraesti órákban zeneszó felcsendülése jelezte a szórakozás óráinak megkezdését. A helyiek és látogatók lassacskán kilátogattak a nagyparkba.

 

 

Az örökzöldes területen finom illatok vártak mindenkit. Friss lángos, ropogós hal vagy épp a kihagyhatatlan kürtőskalács ragadta el a többséget.

 hirdetes_810x300  

 

Nagy öröm és elismerés fogadta a felújított kultúrház átadását Csallóközcsütörtökben

 

 

Csütörtökbe Illésházáról, Dunaszerdahelyről és Nagymagyarról is többen érkeztek. Jelen volt például a Szlovák Nyugdíjasszervezet illésházi szervezetének elnöke és felesége, Nagy Ferenc és Nagy Elvíra is.

 

 

 

 

Az est folyamán színpadra lépett Vadkerty Imre és Kovács Koppány. A rockkal átszőtt identitáserősítő koncerten kiválóan érezték magukat a megjelentek. Énekeltek, mi több, táncra is pendültek.

 

Hírportálunkkal többen is megosztották, hogy elmondhatatlanul várták az effajta kimozdulást.

 

„Már nagyon vártuk a rendezvényt, a beszélgetéseket és a szórakozást!”

 

– fogalmazott az egyik diósförgepatonyi látogató.

 

 

 

A Szent Jakab-napok ünnepi szentmisével zárultak. A  Szent Jakab tiszteletére bemutatott vasárnapi szentmisét Mons. Haľko József, Pozsonyi Főegyházmegye segédpüspöke és Masicza Róbert, csütörtöki esperes celebrálták.

 

 

Mons. Haľko József, Pozsonyi Főegyházmegye segédpüspöke lélekerősítő szavakkal beszélt a mai kor emberének jellemzőiről, miközben Szent Jakab példáját is bemutatta. Kiemelte, hogy az emberekben mindig benne van a hajlam, hogy mindent rögtön akarnak áldozat nélkül. Mint mondta, gyorsan, kicsit suttyomba, megbeszéles alapján. Szent Jakab példájáról is elmélkeldett a püspök.

 

„Szent Jakab volt az első, aki igazán kiita a szenvedés kelyhét.”

 

– jelentette ki.

 

 

 

„Lehet valami olcsó, de olyan is. Lehet valami gyors, de olyan is. Tudjuk, Kedves Testvéreim, hogy csak annak van igazán értéke, ami valamibe kerül.”

 

– mutatott rá a továbbiakban a segédpüspök.

 

 

A prédikáció végén biztatta az embereket, akik életük zarándokútjának egy szakaszán együtt voltak a csütörtöki templomba, hogy őszinte szívvel, áhítattal szóljanak az Úrhoz:

 

” Uram találkozva az emberekkel, akik különböző irányból és különböző irányba mennek az ő zarándokútjukon, sugározzon belőlem a Te szereteted, a Te világosságod, a Te jóakaratod, a Te Szentséged, a Te áldozatkészséges szereteted.”

 

A köszönetek elhangzása után Mons. Haľko József, Pozsonyi Főegyházmegye segédpüspöke megáldotta a híveket.

 

 

További képeink:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szöveg és képek: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.