Orsolya
  • HUF: 362.25
  • USD: 1.16
  • 10 °C
  • 16 °C

Hirdetés (X)

Hagyományok

Hiterősítő, szeretetben eltöltött délután Nagymegyeren – Képekkel

Megtartották a Szent Teréz Anya Napot a Nagymegyeri Szent Teréz Katolikus Óvoda udvarán.

Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Lélekemelő és meghitt percek a csallóközi városban.

 

Idillikus hangulat terjengett a nagymegyeri római katolikus templom körül a szeptemberi napsütésben. Kíváncsi tekintetű gyermekek figyelték lelkiismeretesen az egyes előadókat. Nem csoda, hiszen idén újfent megtartották a Szent Teréz Anya Napot a Nagymegyeri Szent Teréz Katolikus Óvoda udvarán.

 

Utazás a Szentek életébe…

 

A helyi templomban felnőttek figyelték az előadót. Ő a Mennyországexport programpontban hiterősítő gondolatokat osztott meg a jelenlévőkkel. Ismertette karkötőit, amelyek egy-egy isteni üzenetet tartalmaznak. Ezek megáldják a viselőit.

 

Csicsay Földes Éva mosolya mindig elvarázsolja a gyermekeket.

 

A rendezvény másik része a gyerekekről szólt. Ők különböző foglalkozásokon időztek. Míg a legkisebbek ügyességi játékokon szórakoztak, addig a nagyobbak a szentek életébe nyertek betekintést. Esetükben akkor sem adódtak hiányosságok, amikor a szentekkel kapcsolatban kérdésekre kellett válaszolni.

 

Tanúságtételek is elhangoztak.

 

A II. Szent Teréz Katolikus Anyanap foglalkozásaiból Csicsay Földes Éva, a nagymegyeri Janiga József Művészeti Alapiskola igazgatónője és Soóky Marián, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatója, illetve Nagyszombat Megye Önkormányzatának képviselője is kivették a részüket. Továbbá a Batthyány-Strattmann László szellemi örököse kitüntetést érdemelt, Izsap hétköznapi hőse Ábrahám Piroska is szorgoskodott és szeretettel fordult mindenkihez. Őt sokan imindenki Gita nénijeként ismernek.

 

Mahulányi József esperes-plébános is kíváncsian hallgatta az előadást.

 

Mahulányi József esperes-plébános úr nagyon örült a felnőttek és gyermekek boldogságának. Mindenkori célja, hogy az embereket életútjukon a hit, a remény és a szeretet vezérelje. Lelkesen mesélt arról is, hogy a rendezvény napján egy kétségbeesett hölgy felhívta őt, hogy megkérdezze, mikor lehet a jó Isten házába ellátogatni. Erre az esperes úr így felelt: épp ma délután is lesz egy közösségi rendezvény, s meghívta őt… Mahulányi kérte a jelenlévőket, imádkozzanak érte is, majd kifejtette reményét, miszerint bízik abban, hogy a hölgy lelke megnyugvást talál.

 

 

Soóky Marián -néha viccelődve – foglalkozott a gyermekekkel.

 

Egy szülő elmondta, mindig nyitott szívvel jönnek a rendezvényre, ahol lelkileg feltöltődnek, ezért várják újra és újra a megszervezését. Az udvaron tartott foglalkozásokon az egyik kislány elmondta, gyakran jár templomba, minden nap imádkozik, és szeret itt lenni.

 

Szeretetteljes és hiterősítő katolikus programok a Csallóközben

 

A Hajnalvándordicsőítés során voltak, akik fájdalmai könnyekkel enyhültek…

 

A legkisebbek motorversenyt tartottak. Kacagva kipróbálták, melyik üti el gyorsabban a fotósunkat.

 

A Szent Teréz Anyanapon zajlottak ringató foglalkozáson az esperes-plébános szentmisét mutatott be és kézműves foglalkozásokat is tartottak.

 

A szeptemberi esemény jelmondata teljesen átszőtte az egyházközség délutánját. A jelmondat így szólt: “Legyetek hűek a kis dolgokban, mert azokban rejlik erőtök.” (Teréz anya idézet)

 

Útmutató és hiterősítő előadás a templomban

 

 

 

 

Szórakozva tanultak a Jézust szerető gyermekek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Dr.Fikker János
2021. Sze. 19. 08:49

Fikker János: Szeressétek az Édesanyákat... Szeressétek az Édesanyákat, életet szülő, áldott szenteket.Akik,nevelve óvnak,és vigyáznak,hogy felnőve majd, jók lehessetek... Akik, ápolnak elszántsággal,ha láz sorvasztja olykor, testetek.És, virrasztanak elszántsággal,gyógyítva múló sebeiteket... Mert Ők azok, kik őrangyalként enyhítik sajgó gondotok,És, tanítanak, dalra,versre, hogy szebb legyen holnapotok...Szeressétek az Édesanyákat! Titkokat tudó önzetleneket. Ne érje Őket szomorúság, bánat! Szeressétek,amíg lehet...

Dr.Fikker János
2021. Sze. 19. 09:01

Fikker János: A Gyermekhez...Ha mosolyogsz, időm is felderül.Szelíden süt reám a Nap. Úgy érzem akkor, legbelül, hogy Gyermekem, a kincs Te vagy...Sok Gyermek hozhat ide békét. Segíts,hogy megszülessenek! Ők az egyetlen,páratlan érték. Utadon, Ők kövessenek...

Laky Erzsébet
2021. Sze. 20. 14:12

Kedves Fikker János, köszönöm, hogy megosztotta velünk gondolatait.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket