Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Lélekemelő és meghitt percek a csallóközi városban.

 

Idillikus hangulat terjengett a nagymegyeri római katolikus templom körül a szeptemberi napsütésben. Kíváncsi tekintetű gyermekek figyelték lelkiismeretesen az egyes előadókat. Nem csoda, hiszen idén újfent megtartották a Szent Teréz Anya Napot a Nagymegyeri Szent Teréz Katolikus Óvoda udvarán.

 

Utazás a Szentek életébe…

 

 hirdetes_300x300  

A helyi templomban felnőttek figyelték az előadót. Ő a Mennyországexport programpontban hiterősítő gondolatokat osztott meg a jelenlévőkkel. Ismertette karkötőit, amelyek egy-egy isteni üzenetet tartalmaznak. Ezek megáldják a viselőit.

 

Csicsay Földes Éva mosolya mindig elvarázsolja a gyermekeket.

 

A rendezvény másik része a gyerekekről szólt. Ők különböző foglalkozásokon időztek. Míg a legkisebbek ügyességi játékokon szórakoztak, addig a nagyobbak a szentek életébe nyertek betekintést. Esetükben akkor sem adódtak hiányosságok, amikor a szentekkel kapcsolatban kérdésekre kellett válaszolni.

 

Tanúságtételek is elhangoztak.

 

A II. Szent Teréz Katolikus Anyanap foglalkozásaiból Csicsay Földes Éva, a nagymegyeri Janiga József Művészeti Alapiskola igazgatónője és Soóky Marián, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola igazgatója, illetve Nagyszombat Megye Önkormányzatának képviselője is kivették a részüket. Továbbá a Batthyány-Strattmann László szellemi örököse kitüntetést érdemelt, Izsap hétköznapi hőse Ábrahám Piroska is szorgoskodott és szeretettel fordult mindenkihez. Őt sokan imindenki Gita nénijeként ismernek.

 

Mahulányi József esperes-plébános is kíváncsian hallgatta az előadást.

 

Mahulányi József esperes-plébános úr nagyon örült a felnőttek és gyermekek boldogságának. Mindenkori célja, hogy az embereket életútjukon a hit, a remény és a szeretet vezérelje. Lelkesen mesélt arról is, hogy a rendezvény napján egy kétségbeesett hölgy felhívta őt, hogy megkérdezze, mikor lehet a jó Isten házába ellátogatni. Erre az esperes úr így felelt: épp ma délután is lesz egy közösségi rendezvény, s meghívta őt… Mahulányi kérte a jelenlévőket, imádkozzanak érte is, majd kifejtette reményét, miszerint bízik abban, hogy a hölgy lelke megnyugvást talál.

 

 

Soóky Marián -néha viccelődve – foglalkozott a gyermekekkel.

 

Egy szülő elmondta, mindig nyitott szívvel jönnek a rendezvényre, ahol lelkileg feltöltődnek, ezért várják újra és újra a megszervezését. Az udvaron tartott foglalkozásokon az egyik kislány elmondta, gyakran jár templomba, minden nap imádkozik, és szeret itt lenni.

 

Szeretetteljes és hiterősítő katolikus programok a Csallóközben

 

A Hajnalvándordicsőítés során voltak, akik fájdalmai könnyekkel enyhültek…

 

A legkisebbek motorversenyt tartottak. Kacagva kipróbálták, melyik üti el gyorsabban a fotósunkat.

 

A Szent Teréz Anyanapon zajlottak ringató foglalkozáson az esperes-plébános szentmisét mutatott be és kézműves foglalkozásokat is tartottak.

 

A szeptemberi esemény jelmondata teljesen átszőtte az egyházközség délutánját. A jelmondat így szólt: „Legyetek hűek a kis dolgokban, mert azokban rejlik erőtök.” (Teréz anya idézet)

 

Útmutató és hiterősítő előadás a templomban

 

 

 

 

Szórakozva tanultak a Jézust szerető gyermekek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.