Nyitókép: Laky Erzsébet

 

Farsangutó lévén hamqrosan megkezdődnek a nagyböjti napok. Ennek okán a dőrék Nemeshodosból és Nagyabonyból is kiűzik a gondot, bajt, és elűzik a telet. Konkrétan február 26-án, szombaton.

 

Nemcsak falujárással, hanem tánccal is búcsúztatják majd a telet.

 

A községeket a nagyabonyi piactérről indulva 9.00 órakor kezdik körbejárni az álarcos alakok. Bárki csatlakozhat hozzájuk, akinek kedve tartja.

 hirdetes_810x300  

 

 

 

Az immár hagyományosan megtartandó Nemeshodosi és Nagyabonyi Dőrejárás szervezőcsapatát a nemeshodosi és nagyabonyi önkormányzatok, a Csemadok Nemeshodosi Alapszervezete, a Nemeshodosi Megmaradásunkért Kultúrcsoport és a Nemeshodosi Nyugdíjas Szervezet alkotják.

 

Visszapillantás az egyik dőrejárásra.

 

A szervezőktől az esemény részleteivel kapcsolatban megtudtuk, hogy idén Nagyabonyból indulnak a dőrék, körbejárják a községet, hogy elijesszék, elbúcsúztassák a telet, és lezárják farsangi időszakot. A falu körbenjárása után a menet a hodosi futballpályára érkezik.

 

Búcsút intettek a télnek Felső-Csallóközben – Dőrejárás képekkel

 

A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy minél többen öltözzenek be és csatlakozzanak a menethez. Idén lesz egy kis meglepetés is a Dőrejárás végén, ugyanis egy erre az alkalomra felállított korcsolyapálya várja majd a résztvevőket.

 

Összefogással búcsúztatták a telet a hodosiak és a nagyabonyiak – képriport és videóösszefoglaló

 

Búcsúztassa a nemeshodosiakkal és a nagyabonyiakkal a telet!

 

Felvonulási pillanatkép.

 

Laky Erzsébet

Képek: Laky Erzsébet/Körkép.sk_archívum

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!