Nyitókép: Pixabay

 

A Balaton nem csak turisztikai, de fagylat-nagyhatalom is, a magyar tenger partja tele van jobbnál jobb cukrászdákkal. Ezek a helyek idén már 11. alkalommal nevezhetnek a Balaton fagyija versenyre. A megmérettetésre május 6-ig lehet jelentkezni.

 

A verseny döntőjét Siófokon tartják majd, május 10-én. Persze nem csak a part mentén található fagylaltozók tulajdonosai jelentkezhetnek a versenyre, hanem azok is, akik a Balatontól messzebb található településeken üzemeltetik cukrászdájukat – mondta Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

 

„Az eseményre nem csak szakmai szempontok miatt érdemes jelentkezni, hiszen komoly reklámértéke is van a rendezvénynek. A versenyben résztvevő fagylaltozók, cukrászdák az évek alatt a nagy médiaérdeklődésnek köszönhetően igazi turista zarándokhellyé váltak.”

 hirdetes_810x300  

 

– tette hozzá. Ahogy kifejtette, a négy évszakos, Nyitott Balaton elnevezésű kampány egyik fontos törekvése, hogy a régióról ne csak a nyári szezonban jelenjenek meg hírek, hiszen már tavasszal is számos rendezvényt tartanak a régióban. Ráadásul a vendéglők, fagylaltozók többsége is várja a vendégeket tavaszi időszakban. A versenyt övező érdeklődés hatása kimondottan érződik a cukrászdák forgalmában, a turisztikai régióba érkezők tavaszi vendégek számában is.

 

Fekete Tamás hozzátette, hogy az évek során többek között a verseny is nagyban hozzájárult, hogy a fagylaltok minősége egyre magasabb színvonalú lett a Balaton környékén. „A versenyen indulók jó példával szolgálnak minden balatoni vállalkozó számára. A térség cukrászdái és cukrászai nagyon nyitottak, komolyan veszik a versenyt, és rengeteg kreatív ötlettel kombinálják a helyi alapanyagokból készült ízeket. Nem egy itteni fagylaltmester szerepel kitűnően nemcsak a magyarországi, de a nemzetközi megmérettetéseken is” – mondta a turisztikai szakember.

 

Az idei zsűriben ott lesz a 2024-es Gelato World Cup bronzérmes magyar csapatának képviselője, Somogyi Renáta, a gyenesdiási Bringatanya fagylaltmestere is. Ő a siófoki eseményre egy különlegességgel is készül azoknak, akik nem szeretnének elindulni a versenyen, de szakmabeliként kíváncsiak a világ fagylalt-trendjeire. Az ingyenes, de regisztrációhoz kötött bemutatón a vendégek megtudhatják, hogyan és mivel lehet dobogós helyet szerezni egy fagylat-világversenyen, de az is kiderül, hogy az olasz és a francia szakemberek milyen újdonságokkal próbálnak újabb turistákat csalogatni saját régiójukba.

 

Turizmus.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.