Tavaly októberben hatalmas vihart kavart egész Európában annak a különösen kegyetlen gyilkosságnak a híre, amelyet egy 2015-ben Németországba érkezett afgán migráns követett el egy 19 éves orvostanhallgató lány ellen. Most kiderült, hogy az elkövető nem 17 éves, és nem ez volt az első ilyen bűntette.

 

Maria Ladenburger egy európai bizottsági jogi tanácsadó lánya volt, aki önkéntesként dolgozott az egyik német migrációs központban. 2016. október 15-én egy egyetemi buli után tűnt el, majd néhány óra múlva megtalálták holttestét a Dreisam folyóba lökve.

 

A rendőrség nagy erőkkel nyomozott, DNS-mintákat gyűjtött, több száz kihallgatást végzett, végül a biztonsági kamerák felvételei nyomra vezették őket: egy 17 évesként regisztrált afgán menekült fiút a nevelőszüleinél tartóztatták le.

 

 hirdetes_810x300  
Maria Ladenburger a migrációs központban. Fotó forrása: mixedmartialart.com

 

Nem először ölt

 

A nyomozás legfrissebb adatai szerint az elkövető, Husszein Khavari nem 17 éves, hanem 22. Mikor Görögországon keresztül az Európai Unió területére lépett, hazudott életkoráról, mert azt hallotta, hogy a 16 éves migránsok jobb körülmények között élhetnek.

 

Az is kiderült, hogy származási országában (tehát Afganisztánban) is követett el szörnyűséget: ott egy 12 éves lányt erőszakolt és ölt meg. Khavari saját bevallása szerint akkor még csak 14 éves volt. Az is kiderült, hogy az afgán menekültként Németországba 2015-ben érkező férfit Korfu szigetén még 2013-ban a török hatóságok is elítélték egy 20 éves nő ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt. Khavari a nőt letaszította egy sziklafalról, ám az csodával határos módon túlélte a zuhanást.

 

Khavari mindezek után természetesen nem vallotta meg előéletét a görög hatóságoknak, mikor az unió határához érkezett, még tényleges korát is letagadta.

 

Két gyilkosság és egy gyikossági kísérlet szárad az afgán férfi lelkén. Fotó: Dailymail.co.uk

 

Benézték a görögök, más fizette meg az árát

 

A görög hatóságok is nagyot hibáztak. Leellenőrizték ugyan Khavari adatait, de csak Görögországban, a szomszédos országokban nem. Mikor ez kiderült, a németek őrjöngtek, a görögöket vádolták mulasztással. Később azonban még a rendőrség szakszervezeti vezetője is elismerte, hogy a lány halála elkerülhető lett volna, ha a Angela Merkel bevándorlási politikája „kevésbé laza”.

 

Az német bevándorlásellenes Alternatíva Németországért párt kijelentette, hogy Maria Ladenburger a merkeli willkommenskultur áldozata.

 

Husszein Khavari a bíróságon könnyes szemmel kért elnézést a családtól. Az ügyet még nem zárták le, a per várhatóan decemberben folytatódik.

 

Németországban megerőszakoltak és megöltek egy fiatal lányt, a gyanúsított egy afgán férfi

 

Dailymail.co.uk, Körkép.sk

Nyitókép: Dailymail.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!