Nyitókép forrása: alaraby.co.uk

 

A francia védelmi minisztérium elismerte, hogy a líbiai fővárostól nyugatra lévő katonai raktárban talált három, amerikai gyártmányú rakéta a francia hadsereg tulajdona. A raktár a nemzetközileg elismert tripoli kormány ellen harcokat folytató Líbiai Nemzeti Hadsereg ellenőrzése alatt volt.

 

A védelmi minisztérium közlése szerint a rakétákat a terrorizmus elleni harcban részt vevő francia katonák védelmére vitték Líbiába. Arra azonban nem tért ki, hogy hogyan kerültek a fegyverek Khalifa Haftár tábornok hadseregének kezébe.

 

A 20Minutes.fr portál szerint ezzel a védelmi minisztérium azt is elismerte, hogy francia katonák tartózkodnak Líbia területén.

 hirdetes_300x300  

 

A minisztérium állítása szerint a rakéták sérültek, nincsenek bevethető állapotban, ezért helyezték el őket egy raktárban.

 

Franciaországot már több hónapja gyanúsítják azzal, hogy nem hivatalosan a nemzetközileg elismert tripoli kormányt megdonteni akaró Haftár tábornokot támogatja. Franciaországon kívül Líbiában még egy európai ország is érdekelt, a teljes háttérről alábbi cikkünkben olvashat:

 

Líbiai konfliktus: Eddig 75-en haltak meg a harcokban, több ezren hagyták el otthonukat

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!