Nyitókép: Facebook

 

A magyarországi diákok szerdán történelemből írták meg az érettségi vizsgasort, s ennek apropóján Orbán Viktor magyar miniszterelnök egy történelmi Nagy-Magyarországot ábrázoló földgömbbel kívánt sok sikert a történelemből érettségiző diákoknak.

 

56. Az érettségizők történelmet írnak. Hajrá // 56. A historic exam. Good luck!

Gepostet von Orbán Viktor am Dienstag, 5. Mai 2020

 

 hirdetes_300x300  

Csakhogy Facebook-bejegyzéshez csatolt fotó nem kerülte el a román sajtó figyelmét, estére pedig megszólalt Ludovic Orban román miniszterelnök is, mondván: „éhes veréb lisztről (máléról) álmodik” (vrabia mălai visează), vagyis a közmondás magyar megfelelőjével élve „éhes disznó makkról álmodik”.

 

A miniszterelnököt megkérdezték arról is, mit szólna Marius Pașcannak, a Népi Mozgalom Pártjának képviselőjének azon felvetéséhez, hogy az RMDSZ-t törvényen kívül kellene helyezni.

 

„A nemzeti Liberális Párt a gondolatszabadság híve. Ez nem jelenti, hogy valaha is támogatna a Nemzeti Liberális Párt alkotmányellenes törvényeket, amelyek az alkotmányban való egységet veszélyeztetnék. Románia azon országok közé tartozik, amely az egyik legtöbb jogot biztosítja a kisebbségek számára. Emiatt elismernek minket Európában és nemzetközi szinten is. És nem hiszem, hogy szükség lenne ilyen lépésekre (azaz az RMDSZ törvényen kívül helyezésére – szerk.)”

 

– mondta Orban.

 

Foter.ro/Körkép.sk

 

Nem tetszik a horvátoknak és a szlovákoknak Orbán Viktor Nagy-Magyarország térképe

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.