Nyitókép: Körkép.sk/Komjáthy Lóránt

 

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a felvidéki Komáromban tárgyalt Richard Sulík szlovák gazdasági miniszterrel. A találkozót követő sajtótájékoztatón az egyedüli magyar nyelven feltett kérdésre is válaszolt.

 

A Körkép.sk szerkesztője arra volt kíváncsi, hogy van már esetleg konkrét időpont a miniszterelnöki csúcsra vonatkozóan Orbán Viktor és Igor Matovič között? Szijjártó Péter válaszában úgy fogalmazott, hogy

 

Mi Szlovákiára stratégiai partnerként tekintünk, tehát egyértelműen abban vagyunk érdekeltek, hogy a két miniszterelnök között a lehető legkorábban jöjjön létre a személyes találkozás. Miniszterelnökeink telefonon már többször konzultáltak egymással, az Európai Tanács virtuális ülésein virtuálisan találkoztak is.

 

De természetesen szeretnénk, hogyha a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések már lehetővé teszik, akkor a lehető legkorábban a két miniszterelnök személyesen tudjon egymással beszélni. Én nagyra értékelem azt, hogy miniszter úr, miniszterelnök-helyettes úr első külföldi partnerként lehetőséget adott számunkra, hogy most itt tárgyalhatunk, tekinthetjük ezt egy jó előkészítésének is a leendő miniszterelnöki találkozónak.

 

 hirdetes_300x300  

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.