Nyitókép: körkép.sk

 

Láthatóan Európa-szerte romlik a járványhelyzet, az országok sorra hoznak egyre szigorúbb korlátozó intézkedéseket.

 

Hollandiában keddtől kemény lockdownt vezetnek be, amely legkevesebb 5 hétig, tehát január 19-ig marad érvényben. Zárva maradnak az iskolák, és a nem létszükségletű termékeket árusító üzletek. (via dutchnews.nl)

 

Csehországban péntektől ismét bezárják a kocsmákat, vendéglőket, hoteleket, uszodákat, konditermeket. Ugyanakkor december 18-tól kinyithatnak a síközpontok, de csak a szálláshelyek nélkül. Ismét bevezetik az éjszakai kijárási tilalmat 23:00 és reggel 5:00 között. Az istentiszteleteken, miséken a férőhelyek 20 százalékára csökkentik a jelenlévők maximális létszámát. A korlátozások mellett azért néhány lazítást is eszközöltek, így például negatív antigénteszttel látogathatók a nyugdíjasotthonok, az üzletek pedig vasárnap is nyitva tarthatnak. (via teraz.sk)

 

 hirdetes_300x300  

Londonban a háromfokozatú készenléti rendszer legmagasabb szintjét léptetik életbe szerdától (december 16.). Szakértők szerint a koronavírus egy új változata kezdett el terjedni az országban. Az eddigi vizsgálatok szerint nem veszélyesebb a vírus eddig ismert típusainál. Az érintett térségekben bezárják a turistalátványosságokat, a zárt terű szórakozóhelyeket, szállodákat, kültéren legfeljebb hat nem egy háztartásban élő személy tartózkodhat egymás társaságában. A boltok, fodrászatok, konditermek egyelőre nyitva maradhatnak. A szerdán nulla órától életbe lépő szigorított korlátozás Londonra és a vele északról határos Hertfordshire, illetve a főváros keleti határában fekvő Essex megyék egyes térségeire terjed ki. A szigorításoktól érintett országrészekben hozzávetőleg 9 millióan élnek. (via MTI)

 

Kiszivárgott Krajčí szemaforja, ami szerint már most a legrosszabb fázisban vagyunk

 

Olaszországban eközben január 6-án indítják a koronavírus elleni oltási kampányt, január 15-én pedig már a tömeges vakcinázást is megkezdik. Első körben 1,4 millió egészségügyi dolgozót oltanak be, valamint mintegy 400 ezer főnek jut még vakcina az idősotthonokban élők és ott dolgozók közül. (via MTI)

 

A koronavírus-járvány elleni harc jegyében az osztrák hadsereg kiképezte kutyáit a koronavírus felismerésére. A Wiener Zeitungban megjelentek szerint elég, ha a kutyák megszagolnak egy használt maszkot, máris jelezni tudják, hogy a maszkot hordó személy fertőzött-e. Az osztrák védelmi miniszter szerint a kiképzett kutyákat a repülétereken vetnék be.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!