Pongrác
  • HUF: 358.96
  • USD: 1.22
  • 12 °C
  • 16 °C
Külügyek

Klus kijelentési miatt a szlovákoknak is van okuk aggódni

Alaposan leleplezte magát és a külügyminisztérium szándékait az államtitkár

Nyitókép forrása: sme.sk

 

Martin Klus az egyik leghangosabb magyerellenes politikus ma a szlovákiai közéletben. Ennek ellenére nem túl meggondolt rétor, így magát és az egész, liberálisok vezette külügyminisztériumot is sikerült lelepleznie. A kettős állampolgárság kapcsán olyan kijelentéseket tett, amelyek miatt a szlovákok is aggódhatnak.

 

„…a [magyar] állampolgársággal valamilyen jogok és kötelezettségek keletkeznek. És ez gondot jelenthet, mert ha Szlovákiában magyar állampolgársággal valakinek joga van Magyarországon szavazni, akkor az azt jelenthetné, hogy a jövőben Szlovákiában magyar választási kampány folyna. És ezt tényleg nagyon sokan nézhetik rossz szemmel.(…) Én ebben az esetben a mi európai partnereinkre gondolok. (…) ”

 

Nyilvánvaló, hogy Klus arról beszél, hogy a felvidéki magyarok kettős állampolgárságával jelentősen nőhet a magyar FIDESZ-KDNP szavazóbázisa. Márpedig az általa említett „európai partnerek” nem engedhetik, hogy holmi nemzeti, konzervatív, ráadásul keresztény identitású magyar kormány hatalmon maradjon. Hogy Szlovákiában ezért lábbal tiporják a dicső és megváltoztathatatlan alkotmányt, az számukra mellékes.

 

Ami viszont rengeteget elárul az SaS vezette külügyminisztériumról, az az, hogy ezzel

 

a gyakorlatilag más országok érdekeinek előtérbe helyezésével szándékosan korlátozzák a szlovák állampolgárok alkotmányos jogait: történetesen, hogy nem lehet elvenni az állampolgárságot, semmilyen körülmények között.

 

De hát, ha a nyugati partnerek kérik, akkor magasról tesznek a liberálisok még a megváltoztathatatlan preambulumú szlovák alkotmányra is.

 

A liberálisok egyenes adásban teszik vazallusává az országot azoknak a bizonyos „európai partnereknek”, akiknek kedvéért megakadályozzák a Szputnyik V vakcina használatát, és kerülik a Chovanec-ügy feszegetését, miközben Korčok és Klus minden energiáját a V4 szétverésére, a nyugati üzleti érdekek kiszolgálására (vakcinaháború) és a magyarok szidalmazására fordítja.

 

Ha ez a tevékenység nem felforgató, akkor nem tudom, mi más lehetne az. Persze lehet figyelemelterelésként „radikális magyar csoportokkal” riogatni. Ennek is megvan a maga logikája: a liberálisok szívesebben látnának egy Most-Híd által felhígított Szövetséget, mint egy nemzeti-konzervatív vonalon működő másik politikai entitást.

 

Chovanec-ügy: A feleség beszélt férje betegségéről, ügyvédje flamand területre akarja áthelyezni a tárgyalást

 

A végére egy személyes kérés: Kérjük, támogassátok a Körképet legalább havi két euróval, hogy még több tartalmat készíthessünk nektek!

 

Komjáthy Lóránt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 43 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Bartakovics Barnabás
2021. ápr. 16. 14:05

Most kiderült, hogy a szlovák liberálisok az eu-s barátaik érdekei szerint cselekednek. Újra és újra kiderül a közép - európai liberálisokról, hogy különféle internacionaista és globalista érdekeket képviselnek hazájuk érdekei helyett. Mellesleg a cikkből megint kiderül, hogy a magyarok másodredndűek Szlovákiában, hiszen a szlovákiai magyarok érdekeivel szemben fontosabbak Klus - éknak a nyugati partnereik érdekei. Akik velünk szlovákiai magyarokkal ellentétben nem polgárai Szlovákiának. Tehát mégegyszer a szlovák külügy jó ég tudja miféle külföldi partnereinek érdekei előbbre valók, mint a magyar nemzetiségű szlovák állampolgároké (akik Szlovákia adófizető polgárai). Akárhogy nézzük, megint csak előjön, hogy Szlovákiában csak másodrendű, megtűrt állampolgárok vagyunk. Akiknek ugye hallgass a neve, mert csak akkor jó a viszony közöttünk és a többségi szlovák társadalom között. Kíváncsi vagyok a nyugati és a magyar liberális jogvédők mikor állnak ki a mi lábbal tiprott jogainkért. Az eddigi 30 év tapasztalatai alapján soha.

Zoz
2021. ápr. 16. 14:59

Jajj ! De hülyék ezek !

    Dallos Szilvia
    2021. ápr. 16. 19:11

    Nem hülyék, onnan dől a lé!

hugo
2021. ápr. 16. 19:10

Ne idegeskedjunk ! A "vezetoink"/Szovetség + kulon a "Mošt"/a Klusz elvtársnak a pártjára fog álni-csak érdekból !! Kár, hogy ezt Orwell nem érte meg-ennyi téma !!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket