Máté, Mirella
  • HUF: 354.19
  • USD: 1.17
  • 11 °C
  • 17 °C
Külügyek

A német államtitkár szerint a magyar pedofiltörvény “nyilvánvalóan szembe megy” az európai értékekkel

Elindult a médiahadjárat a magyar törvény ellen. Szijjártó szerint a bírálók el sem olvasták a törvénycsomagot

Nyitókép forrása: körkép.sk/KL/illusztráció

 

A német külügyminisztérium szociáldemokrata államtitkára, Michael Roth szerint a magyar “homoszexualitás propagálását és láttatását” 18 éven aluliak számára betiltó törvénycsomag “nyilvánvalóan sérti az Európai Unió alapértékeit.”

 

“Az Európai Unió nem egyszerűen közös piac vagy valutaunió. Mi értékek uniója vagyunk, amelyek mindannyiunkat köteleznek”

 

fogalmazott Roth a sajtónak a Európa Tanács luxemburgi találkozóján. Mint mondta, a kisebbségekkel, így a szexuális kisebbségekkel is “tisztességesen kell bánni.”

 

A magyar országgyűlés múlt hét kedden fogadta el a Magyarországon csak pedofilellenes törvénycsomagként emlegetett jogszabályt, amely leginkább a gyermekek védelméről szól. Ugyanakkor azt is meghatározza, hogy a 18 évesnél fiatalabbak szexuális nevelése kizárólag a szülők hatásköre. Vagyis, ezzel próbálják elejét venni, hogy az iskolákba és más oktatási-nevelési intézményekbe beszivárogjon a homoszexualitást és genderideológiát hirdető propaganda.

 

A mainstream sajtó természetesen élesen támadja emiatt Magyarországot, és most megszólalt a német baloldal külügyi államtitkára is. Rothról azonban két dolgot mindenképp érdemes tudni. Az egyik, hogy már tavaly, a jogállamisági vita idején is szembe ment nem csak a magyar, de a német hivatalos állásponttal is, kritikátlanul visszhangozva Brüsszel retorikáját.

 

Másrészt, ő “csak” egy külügyi államtitkár, ennek ellenére a mainstream sajtó máris arról ír, hogy egész Németország elítélte a magyar álláspontot. Valószínűleg éppen ez volt a cél: egyetlen, “megfelelő” politikai irányultságú közszereplő nyilatkozatával azt a benyomást kelteni, mintha az EU legnagyobb tagállama hivatalos álláspontjáról lenne szó. Hasonlót láthattunk már Szlovákia esetében is: a nyugati sajtó anno közzétett egy nyílt levelet, amelyet többek között a parlamentbe még csak be sem jutó SPOLU akkori elnöke, Miroslav Beblavý is aláírt. A Reuters és a Politico is azt harsogta, hogy Szlovákia szembe ment Magyarországgal a jogállamiság kapcsán.

 

Szijjártó: a bírálók el sem olvasták a csomagot

 

Ami a magyar törvénycsomagot illeti, Szijjártó Péter magyar külügyi és külgazdasági miniszter Luxembourgban az uniós tagországok általános ügyekért felelős minisztereinek egynapos találkozóján a sajtónak elmondta, hogy “a magyar törvény semmilyen magyar közösség ellen nem szól, ez a törvény kizárólag a pedofilok ellen szól. Ez a törvény tisztázza, hogy gyerekeket védelmezni kell. (…) “

 

“Ugyanakkor ez a törvény úgy védi a gyerekeket, hogy a szülők kizárólagos jogává teszi azt, hogy milyen nevelésben részesíti a szexuális irányultság kapcsán 18 éves koráig. Tehát ez a törvény nem szabályozza be a felnőtt emberek szexuális orientációját. Annyit mond ki, hogy amíg a gyermek nem tölti be a 18 éves kort, addig a szexuális irányultságát érintő nevelése kizárólag a szülő joga”

 

fogalmazott a magyar miniszter, hozzátéve, hogy törvénycsomag bírálói és a sajtó nagy része nyilvánvalóan el sem olvasta a törvény, mielőtt kritikát fogalmazott volna meg.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 13 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

B, Gy.
2021. jún. 22. 20:19

Ez a buzerant Roth ettol meg nem lesz ertekesebb ember csak egy bohoc.

Jani
2021. jún. 22. 22:15

Szégyenteljes írás. Mindenki tudja, hogy eredetileg csak a pedofilokról volt szó a törvényben, amit mindenki támogatott. A homoszexualitásról szóló tész az utolsó pillanatban került bele, előre megfontolt, aljas szándékkal, hogy összemossa a kettőt. Képzeljünk el egy hasonló dolgot Szlovákiában: hoznak egy pedofilellenes törvényt, amibe az utolsó pillanatban beletesznek egy magyarellenes részt, mondjuk, hogy be kell csukni a magyar iskolákat, mert egy pedofil oda járt. Hogy lehet ennyite érzéketlen egy kisebbségi egy másik kissebséggel szemben?

    ...
    2021. jún. 23. 04:47

    Hülye vagy!

Czuczor Béla
2021. jún. 23. 13:38

Igen emberek, minden ami ,,normális,, vagy ,,magyar,, az mindig is ütötte a világ.....főleg a liberálisok szemét.... Ne engedjük, hogy ijen korrupt librnyák EU, ahol csakis a ,,tolvajlás,, ment s megy, hogy ijenek diktáljanak. Az egész EU, egy nagy csalódás.....

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés (X)

Kövessen minket