Nyitókép: SITA/AP Photo/Lisa Leutner

 

Az Osztrák Néppárt (ÖVP) szombaton határozott többséggel újraválasztotta a párt elnökévé Sebastian Kurz kancellárt. Kurzot, aki pénteken ünnepelte 35. születésnapját, 536 küldöttből 533 támogatta, ami 99,4 százalékos támogatottságot jelent. Kurz 2017 óta vezeti pártját, miközben ugyanebben az évben a legfiatalabb osztrák kancellárrá is vált.

 

Beszédében Kurz hangsúlyozta a koronavírus elleni oltás folytatásának szükségességét, az afgán menekültekkel kapcsolatban pedig kijelentette, hogy Ausztriának „nem kellene több embert befogadnia, mint amennyit integrálni tud”.

 

Csaknem ötször több afgán él Bécsben mint tíz évvel ezelőtt

 

 hirdetes_810x300  

A szombati szavazás egyben a Kurz iránti bizalom kifejezése is az ÖVP részéről, miután jópár politikailag nehéz hónap áll a kancellár mögött. Májusban a korrupcióellenes hivatalok hallgatták ki, miután felmerült a gyanúja, hogy a parlamenti bizottság előtt hamis állításokat tett az ún. Ibiza-botrány ügyében.

 

Az ÖVP elutasító fellépése a menekültek kapcsán feszültséget okoz a velük együtt kormányzó Zöldekkel, így valószínűleg az elkövetkező időszak sem lesz sokkal könnyebb a nemrégiben gyermekáldásról beszámoló kancellár számára.

 

teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: ÖVP Sebastian Kurz

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.