Nyitókép: Mainichi/Satoshi Kubo

 

Kórházba szállítása után belehalt sérüléseibe Abe Sindzó volt japán miniszterelnök, miután egy pénteki kampányrendezvényen többször rálőttek.

 

A politikus ellen pénteken követtek el merényletet egy választási kampányesemény közben Nara városában. Azonnal kórházba szállították, ahol később belehalt súlyos sérüléseibe.

 

A képre kattintva nyílik a galéria.

 hirdetes_300x300  

 

A helyi média a korábban kormányzó Liberális Demokrata Pártra hivatkozva arról számolt be, hogy Abe a támadás után eszméletlen volt és a nyakán vérzett.

 

A rendőrség őrizetbe vett egy 40 év körüli férfit, a feltételezett elkövetőt, a hatóságok pedig lefoglaltak egy házi készítésű fegyvert is.

 

 

 

Abe Sindzó 1954-ben született Tokióban, igazi politikai dinasztia sarjaként, nem véletlen, hogy ő is erre a pályára lépett. 2006-ban a kormányzó Liberális Demokrata Párt elnökévé választották, szeptember 26-án pedig beiktatták japán miniszterelnökké.

 

Egy évvel később lemondott tisztségéről, 2012-ben azonban újra miniszterelnökké választották, tisztségét pedig egészen 2020-ig betöltötte, amikor is egészségügyi okokból lemondásra kényszerült. Ezzel ő vált Japán leghosszabb ideig hivatalban lévő miniszterelnökévé.

 

Merénylet Japánban: Kampánybeszéde közben lőtték le a volt kormányfőt

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.